Podcast Something Spatial - Ontwikkeling drones en imagery in stroomversnelling

 

Something Spatial staat de komende afleveringen in het teken van het thema innovatie. Deze aflevering schuift Willem Jan Vierbergen, product consultant bij Esri Nederland aan in de studio bij Jorien. Willem Jan houdt zich voornamelijk bezig met drones, imagery, veldwerkapps en netwerkanalyse. Met Jorien gaat hij in gesprek over de ontwikkelingen op het gebied van drones en imagery. Een onderwerp waar Esri Nederland al zeker een jaar of zeven mee bezig is, maar wat volgens Willem Jan steeds gangbaarder wordt. Hierdoor zijn er steeds meer kansen op het gebied van inwinning van imagery door drones, zoals mutatiesignalering over meerdere jaren.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

De kaart die Willem Jan wil laten zien is een mooi voorbeeld van imary dat is ingewonnen door drones: Chateau de la Colaissière. 

Kijk-, lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item in de podcast zijn de kijk- lees- en luistertips.

Willem Jan tipt de Demosite van Esri Nederland, waar naast het imagery-voorbeeld van het kasteeltje, ook talloze andere inspirerende voorbeelden staan van uiteenlopende GIS-toepassingen. Bekijk de demosite hier.

Coming up in Something Spatial

Vanaf 24 februari gaan we in Something Spatial vooruitblikken op de Esri GIS Tech. Welke sessies kunt u daar verwachten, wie zijn de sprekers en hoe gaan de voorbereidingen?

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering