Podcast Something Spatial - Reality Capture en luchtfoto's

De podcast van Esri Nederland is terug! In de vernieuwde podcastserie Something Spatial ontvangen hosts Jorien Posthouwer en Niels van der Vaart diverse gasten om het gesprek aan te gaan over kaarten, geografie en de nieuwe digitale werkelijkheid.

Van Something Spatial komt iedere twee weken een nieuwe aflevering online. In deze afleveringen vragen de hosts afwisselend een expert de hemd van het lijf, zodat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en trends rond digitale transformatie en Location Intelligence.

In deze aflevering ontvangt host Jorien technisch consultant Bertjan Zwerver. Bertjan heeft al meer dan 15 jaar ervaring met luchtfoto’s. Hij gaat met Jorien in gesprek over de (jonge) geschiedenis van luchtfoto’s, wat je er anno 2022 allemaal mee kunt en welke kansen er nog zijn voor de toekomst.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hun een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot. Bertjan tipt de luisteraar de website Topotijdreis.

Bekijk de Topotijdreis hier. 

Lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips. Bertjan raadt de luisteraar aan de serie The Billion Dollar Code te gaan bekijken, een miniserie over het ontstaan van Google Earth.

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

En heeft u de eerste aflevering van Something Spatial gemist? Beluister deze hier. 

Coming up in Something Spatial

Ook in de volgende afleveringen van Something Spatial schuiven weer experts aan in de podcast. Zij gaan met host Niels in gesprek over de volgende onderwerpen:

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

 

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering