Podcast Something Spatial - Samen op weg naar een nieuw energiesysteem

 

De tweede reeks van de podcast Something Spatial, staat in het teken van samenwerken. In de vorige aflevering trapten Niels en Jorien het thema samen af. Voor de tweede aflevering schuift Mark Clavaux, business developer team utilities, aan bij Jorien. Samen spreken zij over de rol van samenwerken bij utilities in de energietransitie.

Mark Clavaux werkt al jaren in het utility-domein. Dat loopt uiteen van nuts- en energiebedrijven tot gas-, warmte- en telecombedrijven. In deze sector verandert momenteel veel, denk aan veranderende energiebronnen. De uitdagingen zijn zo groot, dat partijen in de sector wel móeten samenwerken.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hun een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Mark noemt in deze rubriek de kaart ‘Resurfacing the past‘. Een StoryMap waarop gezonken schepen in de Tweede Wereldoorlog worden weergegeven. De kaart bevat veel data over de schepen en het conflict, waardoor Mark veel inzicht kreeg over de oorlog. Zo is op de kaart zichtbaar dat door de tijd verschillende hotspots waren in het conflict.

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips.

Mark tipt een webinar van TenneT: Driving the Energy Transition through Data Sharing. Ook deze webinar gaat over samenwerken, waar veel voorbeelden uit de praktijk aan bod komen.

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering