Podcast Something Spatial - Security is geen barrière

 

We gaan verder met de reeks van Something Spatial over het thema Veiligheid. Deze aflevering ontvangt Jorien gastspreker Patrick Deelman. Patrick is werkzaam als cloud engineer bij de contentafdeling van Esri Nederland en heeft veel ervaring met het ontsluiten van gevoelige data. In die rol zorgt hij ervoor dat de computers en servers achter de GIS-toepassingen goed en veilig blijven draaien, met name voor de GeoBRK (Basisregistratie Kadastrale Gegevens).

Jorien en Patrick spreken over het spanningsveld tussen veiligheid en functionaliteit. Systeembeheerders, architetecten en security officers hebben één doel: data zo goed mogelijk beveiligen. Afnemers, gebruikers en klanten hebben juist het doel zo eenvoudig mogelijk met data te kunnen werken. De dialoog tussen deze twee groepen is volgens Patrick belangrijk om nader tot elkaar te komen en de veiligheid te borgen.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Patrick noemt de “magische kaarten” van zijn oma, waar hij in zijn jeugd veel naar keek. Hoewel hij geen idee had waar hij naar keek, fascineerde deze kaarten hem enorm en is hier het zaadje geplant voor zijn latere carrière bij Esri Nederland.

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

2 december: start van een nieuwe reeks met het thema innovatie. Jorien en Niels gaan in gesprek over wat innovatie voor hen betekent.
16 december: Niels spreekt met Helena Jacobi en Stefan de Jong van Wetterskip Fryslân over innovatie binnen het Waterschap
30 december: geen nieuwe aflevering i.v.m. de kerstvakantie
6 januari: Niels ontvangt Michel Tzsfaldat van Tekle Holographics
20 januari: Jorien gaat in het gesprek met Willem Jan Vierbergen over drones

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering