Podcast Something Spatial UC Special - Common ground: jezelf in de kaart laten kijken

 

Niels van der Vaart was van 11 t/m 15 juli in San Diego voor de Esri User Conference. In de vorige podcast bespreekt hij samen met collega Egbert de plenaire presentatie van Esri-oprichter Jack Dangermond. Deze aflevering spreekt Niels met Robert Mens van BouwInvest. Robert bezoekt voor het eerst de Esri User Conference. Niet in de laatste plaats omdat hij zelf een presentatie geeft over hoe BouwInvest GIS inzet om klimaatrisico’s in kaart te brengen. Niels en Robert spreken over deze succesvolle sessie, maar ook over andere inspirerende momenten die ze meemaakten in San Diego.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Robert tipt de kaart en website Leefbaarometer. Met behulp van de Leefbaarometer kan de leefbaarheid in alle bewoonde wijken, buurten en straten in Nederland gemonitord worden. De Leefbaarometer laat zien hoe de situatie van de leefbaarheid er is en hoe die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Toen Robert deze kaart raadpleegde was hij verrast door de rijkheid van informatie en het detailniveau waarin dat beschikbaar is gemaakt. Bekijk het zelf. 

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips.

Robert raadt iedereen vooral aan om naar de Esri GIS Conferentie te komen, op woensdag 21 en donderdag 22 september in Rotterdam. Ook hier verzorgt BouwInvest een presentatie.

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

5 augustus: Special: Something Spatial vanaf de User Conference in San Diego
12 augustus: begin van de reeks over het thema veiligheid

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering