Podcast Something Spatial UC Special - Het draait allemaal om het menselijke verhaal

 

Niels van der Vaart was van 11 t/m 15 juli in San Diego voor de Esri User Conference. In de vorige podcast spreekt hij met Robert Mens van BouwInvest.  Deze aflevering gaat Niels in gesprek met Lydia Stekkinger van netbeheerder TenneT. Zij is aanwezig op de User Conference als onderdeel van het Esri GIS Professional Programma. Een studiereis naar de Verenigde Staten is vast onderdeel van dit programma. Samen met mededeelnemers woonde Lydia plenair bij, bezocht ze specifieke sessies en kwam ze in contact met andere netbeheerder van over de hele wereld. Tot slot vertelt Lydia dat ze niet alleen de User Conference zal bezoeken. Een week later bezoekt ze ook het evenement Comic-Con, waar zo’n 130.000 mensen aan deelnemen.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Lydia noemt de website Nederlandstalige Familienamenbank, waarin je je eigen achternaam kunt opzoeken. Vervolgens wordt op een kaart getoond hoeveel personen deze naam dragen en waar deze mensen zich bevinden. Zoek hier op je eigen achternaam.

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips.

Lydia’s tip is ideaal voor mensen die graag lezen, maar altijd tijd tekort komen. Met de app Blinkist kun je een samenvatting van boeken beluisteren. In ca. 15 minuten worden boeken voor je samengevat. Handig voor in de auto, tijdens het hardlopen of een momentje tussendoor. Download de app hier.

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

26 augustus: introductie van de reeks over het thema Veiligheid met Jorien en Niels
9 september: Niels spreekt met Jan van der Poel, Adviseur operationele informatie bij Veiligheidsregio / Brandweer Amsterdam-Amstelland.
23 september: Niels spreekt met Roland Geraerts, directeur van uCrowds en universitair docent Informatica. Zij gaan in gesprek over crowd control.
7 oktober: Jorien gaat in gesprek met Mark Janssen. Hij werkt bij diverse veiligheidsregio’s van Nederland aan informatiegestuurde veiligheid.
21 oktober: Jorien spreekt met Patrick Deelman, cloud engineer bij Esri Nederland, over cyberveiligheid.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Esri GIS Conferentie Special met Albert Heijn

Luister naar deze aflevering