Podcast Something Spatial - UC Special: Met een kaart vertel je altijd een verhaal

Host Niels van der Vaart is in San Diego voor de Esri User Conference 2022 en bespreekt met collega Egbert Moerland (technisch consultant) de drie delen van het plenaire programma, gepresenteerd door Esri-oprichter Jack Dangermond. In het eerste deel staat de visie van Esri Nederland en de trends en ontwikkelingen voor de komende jaren centraal. Vervolgens wordt er ingegaan op productontwikkelingen en toepassingen. En tot slot worden er enkele inspirerende verhalen uit de praktijk gedeeld.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Egbert noemt een kaart die tijdens de conferentie werd getoond. Het betreft een kaart van National Geographic die het verhaal vertelt over naast elkaar leven van mens en wolf, wat ook geregeld tot conflicten leidt. Egbert benadrukt dat het verhaal dat verteld werd heel mooi ondersteund werd door de kaart en concludeert: “ik besefte me hierbij dat je met een kaart altijd een verhaal vertelt. Dus terwijl wij hard bezig zijn met punten, lijnen en vlakken, vertelt de kaart echt iets.”

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips. Als kijktip geeft het duo mee om de plenaire sessie van de User Conference vooral zelf terug te kijken. De diverse delen van de presentatie is hier terug te bekijken.

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

29 juli: Special: Something Spatial vanaf de User Conference in San Diego
5 augustus: Special: Something Spatial vanaf de User Conference in San Diego
12 augustus: begin van de reeks over het thema veiligheid

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering