Podcast Something Spatial - Wetterskip Fryslân neemt organisatie mee op innovatieraket

 

Something Spatial staat de komende afleveringen in het teken van het thema innovatie. In de eerste aflevering gaan Niels en Jorien gezamenlijk ingesprek over dit thema. In de tweede aflevering spreekt Niels met Helena Jacobi (programmamanager) en Stefan de Jong (data scientist) van Wetterskip Fryslân. Het waterschap is al sinds het jaar 1200 verantwoordelijk voor drie pijlers: schoon, voldoende en veilig. Innoveren is noodzakelijk om het werk van het waterschap zo goed en efficiënt mogelijk te doen. Momenteel zijn ze bij Wetterskip Fryslân bezig met een pilot waarbij ze luchtfoto’s inzetten voor de najaarsschouw van waterwegen. Stefan de Jong maakte een model dat op de foto’s zelf kan zien wanneer een sloot school of vuil is. Helena zet zich binnen het Wetterskip in om iedereen binnen de organisatie aan boord te krijgen van de nieuwe manier van werken.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Stefan de Jong hoeft niet lang na te denken en noemt de Friese Elfstedentochtkaart met de route van de Elfstedentocht. Hij heeft de route al eens gefietst en hoopt hem nog eens te kunnen schaatsen. Voor de luisteraar die de route ook graag aflegt binnenkort, de kans dat u de fietsroute binnenkort kunt afleggen is iets groter.
Helena Jacobi zeilt graag en maakt vaak gebruik van Navionics om op het water mee te navigeren. Daarnaast gebruikt ze ook vaak Buienrader en andere navigatie-apps om de weg te vinden.

Kijk-, lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item in de podcast zijn de kijk- lees- en luistertips.

Helena tipt de website www.innovatie.nl.

Omroep Fryslân maakte onlangs een video over de pilot van de najaarsschouw.   

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

30 december & 6 januari : geen nieuwe aflevering i.v.m. de kerstvakantie
13 januari: Niels ontvangt Michel Tzsfaldat van Tekle Holographics
27 januari: Jorien gaat in het gesprek met Willem Jan Vierbergen over drones

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering