Assets detecteren met GeoAI

In deze sessie wordt uitleg gegeven over het detecteren van assets met GeoAI, gericht op imagery. Willem Jan Vierbergen, product consultant bij Esri Nederland, legt uit dat aan de hand van objectdetectie objecten in beelden worden gedetecteerd, gevolgd en teruggevonden. Met objectdetectie wordt niet alleen het object op de foto herkend, maar wordt het object zelf herkend. Dat kan een luchtfoto zijn, waarop bijvoorbeeld mensen, auto’s en zonnepanelen gedetecteerd en in de ruimte geplaatst kunnen worden. Dit om objecten te tellen, afwijkingen te detecteren of te tracken. Denk bij tracking bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s die verkeersborden kunnen tracken.

Gabriela Spakman, analytics consultant bij Esri Nederland, neemt u mee in een demo over objectdetectie op oriented imagery, waarin verschillende objecten worden gedetecteerd uit allerlei verschillende soorten beelden, vanwege de vele modellen die al beschikbaar zijn.

Met video’s als oriented imagery is het mogelijk om video’s op te nemen, met bijvoorbeeld een drone, waarbij ook oriëntatieparameters worden opgeslagen. Data wordt steeds meer dynamisch. Gabriela neemt u mee in een demo over object-tracking op full motion-video’s. 

Tijd: 32:37 minuten

Wilt u meer weten? Ontdek hier een verzameling van kennis en inspiratie over GeoAI.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via contact@esri.nl.

Volgend Artikel

Webinar: Mobiliteitsoplossingen voor gemeenten

Lees dit artikel