Het gebruik van een 3D-mesh in een Digital Twin

Een 3D-mesh is een fotorealistische weergave van de omgeving, zoals in de video te zien is van station Utrecht Centraal. Een 3D-mesh is bijvoorbeeld geschikt voor projectplanning of burgerparticipatie, omdat deze visualisatie dichtbij de werkelijkheid komt.

Ook kan deze 3D-data gebruikt worden voor analyses. Zo kijkt Juliëtte Peletier, presales engineer, in dit voorbeeld naar de potentiële opbrengst van zonne-energie bij Utrecht Centraal. De schaduwen van bijvoorbeeld hogere gebouwen hebben invloed op de potentiële opbrengst van zonnepanelen. En wat voor invloed heeft de draaiing van de zon hierop? Dergelijke factoren kunnen worden meegenomen voor een complete schaduwanalyse van de omgeving. Ook zichtlijnen kunnen in kaart worden gebracht met een 3D-mesh, wat interessant is voor bijvoorbeeld projectplanning. Nauwkeurige hoogtemetingen op basis van de mesh geven meer inzicht over de omgeving.

Wilt u meer weten over het gebruik van een 3D-mesh? Of heeft u vragen over de bruikbaarheid van een 3D-mesh voor uw casus? Klik op onderstaande knop en laat uw gegevens achter. Juliëtte of een andere ArcGIS-expert neemt op korte termijn contact met u op.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga in gesprek.

Volgend Artikel

Webinar: Mobiliteitsoplossingen voor gemeenten

Lees dit artikel