Swarovski past site selection toe

Richard Bezuidenhout is GIS-analist bij Swarovski op de distributie- en vastgoedafdeling. Daar zetten ze de eerste stappen richting site selection, ofwel geomarketing. Hoe Swarovski dit heeft aangepakt ziet u in de video. Hieronder in het kort de aanpak beschreven.

White spots vaststellen
Drie jaar geleden is Swarovski begonnen met het vaststellen van ‘white spots’ in hun actieve marktgebieden. Met als doel de volgende vragen te beantwoorden: Waar willen we winkels openen? Willen we winkels verplaatsen? En waar zit potentieel om te groeien?

Om de white spots vast te stellen keken ze o.a. naar de volgende data:

Resultaat
Door het identificeren van white spots konden ze gericht bepalen of hun winkels zich volgens de data op de juiste plek bevonden. Deze white spots leidden niet altijd tot het openen van een nieuwe winkel of het herplaatsen van een winkel. Soms werd gekozen voor gerichte e-commerce.  Door de targeting met e-commerce bereikt Swarovski een nieuwe klantenkring, die nog geen interactie met het merk heeft gehad.

Hoe deze white spots worden gedefinieerd ziet u op minuut 2:00 van de video. Hier laat Richard? per regio zien hoe deze inzichtelijk worden gemaakt.

 

De white spots werden allereerst gedefinieerd voor de distributie- en vastgoedafdeling om de meerwaarde van geomarketing aan te tonen. Met succes! In de afgelopen drie jaar is het geo-team gaan samenwerken met onder andere de afdelingen CRM, data science en merchandise.

Om dit te realiseren gebruiken ze de producten ArcGIS Online, ArcGIS Pro en ArcGIS Business Analyst. Alle producten zijn met elkaar geïntegreerd, maar bieden een andere beleving voor de eindgebruiker.

Benieuwd wat site selection inhoud? Bekijk dan deze pagina of download het e-book: Sales groeien met precisie: Location Intelligence in retail.

Volgend Artikel

Webinar: Netwerkanalyses voor gemeenten

Lees dit artikel