Skip to main content

ArcGIS voor op School

Aanmelden

Geo-ICT inzetten in uw lessen

Als onderdeel van onze werkzaamheden bieden we kosteloos ArcGIS Online aan voor alle scholen in Nederland. ArcGIS Online biedt mogelijkheden voor activerende lesvormen, vakoverstijgend onderwijs en modern omgevingsonderwijs. 

ArcGIS Online is een compleet, webgebaseerd GIS-platform dat leren over en met GIS eenvoudig maakt. Een installatie is niet nodig, u hoeft alleen een browser te openen en kunt direct aan de slag. ArcGIS Online werkt op PC’s, Mac’s, en mobiele devices. 

Bent u docent op een middelbare school in Nederland? Meld u dan aan en krijg de beschikking tot de ArcGIS voor op School-leeromgeving.

Aanmelden
Geo-ICT voortgezet onderwijs

Omgevingsonderwijs

Laat uw leerlingen de buitenomgeving observeren en data verzamelen, zodat zij deze geo-informatie in de klas kunnen visualiseren en analyseren. Gebruik ArcGIS Online voor het plannen, verzamelen, analyseren, visualiseren en presenteren van veldwerk. Lees en bekijk meer informatie over ArcGIS Online en wat u allemaal kunt met veldwerk-apps.

Geo-ICT voortgezet onderwijs

Voordelen ArcGIS voor op School

De Levende Atlas

De Levende Atlas

De Levende Atlas is een grote verzameling van kant-en-klare, uitgewerkte en interessante Nederlandse en wereldwijde geografische informatie. De atlas bestaat uit direct-te-gebruiken kaarten en gegevens over duizenden onderwerpen.

StoryMap

StoryMap

StoryMaps combineren kaarten, foto’s, video’s en tekst om een verhaal te vertellen. Voor leerlingen is het een moderne, eenvoudig toepasbare en eigentijdse presentatievorm. De StoryMap Gallery bevat duizenden StoryMaps om in de les te gebruiken en het is eenvoudig om zelf een StoryMap te creëren.

Ondersteuning

Ondersteuning

ArcGIS voor op school biedt u: Nederlands lesmateriaal, een kosteloos consultuur op aanvraag en ArcGIS Online trainingsmogelijkheden voor leraren.

ArcGIS Online trainingsaanbod

Aan de slag met ArcGIS voor op School?

Vraag uw ArcGIS voor op School-leeromgeving aan