Skip to Content

GIS inzetten in uw lessen


Als onderdeel van onze werkzaamheden bieden we kosteloos ArcGIS aan voor alle scholen in Nederland. ArcGIS Online biedt mogelijkheden voor activerende lesvormen, vakoverstijgend onderwijs en modern omgevingsonderwijs. 

ArcGIS Online is een compleet, webgebaseerd GIS-platform dat leren over en met GIS eenvoudig maakt. Een installatie is niet nodig, u hoeft alleen een browser te openen en kunt direct aan de slag. ArcGIS Online werkt op PC’s, Mac’s, en mobiele devices. 

Bent u docent op een middelbare school in Nederland? Meld u dan aan en krijg de beschikking over een ArcGIS voor op School-leeromgeving voor uw school.

Omgevingsonderwijs


Laat uw leerlingen de buitenomgeving observeren en data verzamelen, zodat zij deze geo-informatie in de klas kunnen visualiseren en analyseren. Gebruik ArcGIS Online voor het plannen, verzamelen, analyseren, visualiseren en presenteren van veldwerk. Lees en bekijk meer informatie over ArcGIS Online en wat u allemaal kunt met veldwerk-apps.

De Levende Atlas


De Levende Atlas is een grote verzameling van kant-en-klare, uitgewerkte en interessante Nederlandse en wereldwijde geografische informatie. De atlas bestaat uit direct-te-gebruiken kaarten en gegevens over duizenden onderwerpen. Hiermee maakt de Levende Atlas het verkennen van mensen en plaatsen over de hele wereld mogelijk. Een grote kennisbron die nu kosteloos beschikbaar is voor scholen in Nederland. De Levende Atlas verandert en evolueert, net als onze wereld.

 

StoryMap


StoryMaps combineren kaarten, foto’s, video’s en tekst om een verhaal te vertellen. Voor leerlingen is het een moderne, eenvoudig toepasbare en eigentijdse presentatievorm. De StoryMap Gallery bevat duizenden StoryMaps om in de les te gebruiken en het is eenvoudig om zelf een StoryMap te creëren. StoryMaps zijn onder andere geschikt voor het presenteren van veldwerkresultaten of voor andere les- en leerdoelen.

Ondersteuning


We bieden een grote variatie aan trainingsmogelijkheden aan om te leren over ArcGIS Online. Hier vindt u informatie over het trainingsaanbod. U kunt ook een online training proberen (Engelstalig), meedoen aan een MOOC (Engelstalig) of gebruikmaken van het Nederlandstalige lesmateriaal.