Skip to Content

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


 • Als u een docent bent die ArcGIS Online heeft aangeschaft, open dan de originele e-mail die u ontvangen heeft voordat u uw ArcGIS Online-account activeerde. De titel van de e-mail is ‘ArcGIS Online voor op School-accountgegevens’. Dit houdt in:
  • Gebruikersnaam
  •  Wachtwoord
  •  Antwoord op de beveiligingsvraag
  •  Andere nuttige informatie
    
 • Als u een personeelslid bent van de school, maar geen administrator van het ArcGIS Online-portaal, neem dan contact op met uw collega die ArcGIS Online voor uw school heeft aangeschaft of diegene die administrator is van het account. Hij/zij is in staat om uw wachtwoord te resetten.  

 • Als je een leerling/student bent, neem dan contact op met je docent. Je docent kan jouw wachtwoord resetten.

Wanneer u ArcGIS Online heeft besteld, heeft u direct een automatisch antwoord in de vorm van een e-mail ontvangen. Sommige e-mailaccounts filteren of blokkeren deze e-mail. Het bestelproces duurt tot 10 werkdagen, omdat elke school een op maat gemaakt ArcGIS Online-account voor de school ontvangt. Ook de door ons verstuurde e-mail met accountgegevens kan in uw spamfolder terecht zijn gekomen. We raden u aan om eerst uw spamfolder te bekijken wanneer u nog niets van ons gehoord heeft.

We hebben lesmateriaal ontwikkeld om met ArcGIS Online en Survey123 for ArcGIS aan de slag te gaan. Hier vindt u het materiaal voor ArcGIS Online en Survey123 for ArcGIS.

Raadpleeg de handleiding voor het creëren van accounts: Titel.

U kunt ook gebruikmaken van de (Engelstalige) handleiding voor het beheer van uw ArcGIS Online portaal. Deze handleiding vindt u hier.

 • Wanneer u een ArcGIS voor op School-leeromgeving heeft, kunt u gebruikmaken van de kennis en kunde van Esri Nederland Support. Dit geldt uitsluitend voor docenten/werknemers van scholen die de beschikking hebben over een geldige licentie. Informatie over de technische ondersteuning die u van Esri Nederland Support kunt verwachten vindt u hier.

 • Wanneer u ondersteuning wenst bij het gebruiken van de mogelijkheden van ArcGIS Online voor uw onderwijs of wanneer u ideeën heeft over hoe GIS en geografie het leren van uw leerlingen/studenten kan stimuleren dan kunt u contact opnemen via onderwijs@esri.nl

Door u als volger aan te melden op de ArcGIS voor op school-community op GeoNet kunt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws. U kunt hier vragen stellen, antwoorden terugvinden op vragen van anderen en ook zelf bepalen of én hoe vaak u e-mails wilt ontvangen over activiteiten binnen de community.

Indien een bepaald onderdeel niet werkt, kunt u het beste contact opnemen met onze supportafdeling via support@esri.nl. Zij kunnen u ondersteunen bij het achterhalen van de oorzaak van het probleem dat u ervaart en zijn ook op de hoogte van eventuele storingen.

Indien een opdracht niet correct is, u ontdekt bijvoorbeeld een fout of missende elementen, dan kunt u dit melden via onderwijs@esri.nl of via de ArcGIS voor op school-community op GeoNet

Meer informatie over ArcGIS voor op School

Beantwoord de bovenstaande informatie uw vraag nog niet? Neem dan contact met ons op via contact@esri.nl