Esri GIS Professional Programma

Word in 9 maanden opgeleid tot een breed georiënteerde GIS-professional

Zo helpt het EGPP TenneT bij haar uitdagingen

Het niet onderhouden van dit kennisniveau zorgt in de organisatie voor onnodige kosten, zoals het onderzoeken van een maatwerk oplossing voor een probleem die door een andere afdeling al met standaard software is opgelost. In het kader van effectievere samenwerking legt TenneT hernieuwde focus op het gebruik van key-users. Dit zijn medewerkers met domeinkennis, die voorop lopen met de laatste ontwikkelingen en in staat zijn de uitdagingen van de buitenmedewerkers tot aan managers te achterhalen en alle belangen samen te laten smelten.


Lydia besloot de stap naar key-user te maken door deel te nemen aan het Esri GIS Professional Programma. Een opleiding die zich focust op de kracht van geografie in combinatie met soft skills die benodigd zijn om buiten de geografisch ingestelde afdelingen te treden.  

In 2022 bezocht Lydia als onderdeel van het Esri GIS Professional Programma de Esri UC in San Diego. In de podcast Something Spatial vertelt ze meer over die ervaring.

Lees het artikel
Beluister de podcastaflevering met Lydia
A photo of two professionals in an office discussing a display on their laptop, superimposed on a photo of a city landscape

Wat is het?

Het Esri GIS Professional Programma is een parttime opleiding, waarin de deelnemer in negen maanden opgeleid wordt tot een breed georiënteerde GIS-professional. De deelnemer is hierna instaat de kracht van location intelligence in de organisatie aan te tonen, door GIS aan te laten sluiten op de business vraagstukken.

Bekijk de voorlichtingssessie
Voordelen voor de organisatie

Voordelen voor de organisatie

De opleiding is er op gericht om direct aan de slag te gaan met eigen data. Hierdoor dragen de opdrachten vanaf de start bij aan de dagelijkse werkzaamheden. Aan het einde van het programma is de medewerker voorzien van de juiste handvaten om business vraagstukken adequaat te beantwoorden en te voorzien van nieuwe inzichten. Alumni van het EGPP hebben aangetoond dat dit programma: besparingen, geoptimaliseerde werkprocessen, nieuwe inzichten en sneller inspelen op ontwikkelingen op kan leveren. Veelal zaken die allemaal al in huis waren, maar (nog) niet benut.

Carriére stap maken

Carriére stap maken

Het is tijd om het roer om te gooien. Uw organisatie heeft een GIS professional nodig die snapt hoe de GIS (location intelligence) vernieuwde inzichten kan geven aan de organisatie doelstelling. Die rol wilt u gaan bekleden, maar u mist nog wat handvaten. Herkent u zichzelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor u. We plannen een intakegesprek met elke potentiële deelnemer om te kijken of dit programma wel echt bij u past.

Methode

Methode

Het programma bestaat uit drie modules die elk ongeveer tien weken duren. Deze starten met een kick-off en eindigen met een gezamenlijke afsluiting. De studielast, inclusief zelfstudie en het werken aan opdrachten bedraagt gemiddeld 16 uur per week, maar is ook afhankelijk van voorkennis en de wens om wel of niet te verdiepen in bepaalde thema’s of onderwerpen. De fysieke contactmomenten vinden plaats op vrijdag en soms afgewisseld of aangevuld met een donderdag. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling. De studiebelasting wordt intensiever tegen het einde van elke module.

Toelating

Toelating

• U staat aan het begin van, of op een nieuw punt in je carrière • U hebt affiniteit met GIS-technologie of geografie en bent gemotiveerd om uzelf verder in GIS te verdiepen • U werkt bij een organisatie die in u de nieuwe GIS professional ziet • U wilt een brug slaan tussen techniek en de organisatie • U heeft al ervaring met GIS en hebt wellicht een (paar) trainingen gevolgd • U heeft HBO werk- en denkniveau

Hoe boekt u een adviesgesprek?

Hieronder vindt u een agenda met daarin de beschikbare data van onze adviseurs van het Esri GIS Professional Programma. 

 

Selecteer allereerst een de datum, daarna de tijd en vul vervolgens uw persoonsgegevens in. Zodra u uw verzoek heeft verzonden zal de adviseur contact met u opnemen om de afspraak definitief in te plannen.

 

Het adviesgesprek is ten alle tijde vrijblijvend.