Esri GIS Professional Programma


Word in 9 maanden opgeleid tot een breed georiënteerde GIS-professional

Wat is het?


Het Esri GIS Professional Programma is een parttime opleiding, waarin de deelnemer in negen maanden opgeleid wordt tot een breed georiënteerde GIS-professional. De deelnemer is hierna instaat de kracht van location intelligence in de organisatie aan te tonen, door GIS aan te laten sluiten op de business vraagstukken.

Bekijk de voorlichtingssessie
Voordelen voor de organisatie

Voordelen voor de organisatie

De opleiding is er op gericht om direct aan de slag te gaan met eigen data. Hierdoor dragen de opdrachten vanaf de start bij aan de dagelijkse werkzaamheden. Aan het einde van het programma is de medewerker voorzien van de juiste handvaten om business vraagstukken adequaat te beantwoorden en te voorzien van nieuwe inzichten. Alumni van het EGPP hebben aangetoond dat dit programma: besparingen, geoptimaliseerde werkprocessen, nieuwe inzichten en sneller inspelen op ontwikkelingen op kan leveren. Veelal zaken die allemaal al in huis waren, maar (nog) niet benut.

Carriére stap maken

Carriére stap maken

Het is tijd om het roer om te gooien. Uw organisatie heeft een GIS professional nodig die snapt hoe de GIS (location intelligence) vernieuwde inzichten kan geven aan de organisatie doelstelling. Die rol wilt u gaan bekleden, maar u mist nog wat handvaten. Herkent u zichzelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor u. We plannen een intakegesprek met elke potentiële deelnemer om te kijken of dit programma wel echt bij u past.

Methode

Methode

Het programma bestaat uit drie modules die elk ongeveer tien weken duren. Deze starten met een kick-off en eindigen met een gezamenlijke afsluiting. De studielast, inclusief zelfstudie en het werken aan opdrachten bedraagt gemiddeld 16 uur per week, maar is ook afhankelijk van voorkennis en de wens om wel of niet te verdiepen in bepaalde thema’s of onderwerpen. De fysieke contactmomenten vinden plaats op vrijdag en soms afgewisseld of aangevuld met een donderdag. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling. De studiebelasting wordt intensiever tegen het einde van elke module.

Toelating

Toelating

• U staat aan het begin van, of op een nieuw punt in je carrière • U hebt affiniteit met GIS-technologie of geografie en bent gemotiveerd om uzelf verder in GIS te verdiepen • U werkt bij een organisatie die in u de nieuwe GIS professional ziet • U wilt een brug slaan tussen techniek en de organisatie • U heeft al ervaring met GIS en hebt wellicht een (paar) trainingen gevolgd • U heeft HBO werk- en denkniveau

Wat houdt het Esri GIS Professional Programma in?


Het Esri GIS Professional Programma is een negen maanden durende opleidingen om uw organisatie naar de volgende stap te helpen. De deelnemer van het programma leert business vraagstukken op te roepen en vooral te beantwoorden met de kracht van location intelligence (GIS). Hierbij komt zowel de techniek als de soft skills aan bod. Denk hierbij aan presenteren, actief luisteren, de goede vragen stellen en aan het communiceren van de boodschap naar verschillende niveaus in de organisatie.

Een belangrijk onderdeel in de opleiding is dat er wordt gewerkt met eigen data. Hierdoor zijn de projecten die worden gestart direct relevant voor de organisatie. De ervaringen van Provincie Fryslân en Bouwinvest zijn hier een direct voorbeeld van.   

Ervaring van Provincie Fryslân
Ervaring van Bouwinvest

Wat zijn de leerdoelen van het programma?


Wanneer u het programma heeft afgerond:

  • Begrijpt u GIS-concepten in de context van een snel veranderende wereld.
  • Kunt u de meerwaarde van GIS in andere processen in uw eigen organisatie herkennen en vertalen naar concrete oplossingen.
  • Overziet u het ArcGIS-platform en heeft u het gevoel voor de technologie.
  • Kunt u de opgedane kennis  en vaardigheden uitdragen binnen of buiten uw eigen werkveld.
  • Kunt u direct reageren en acteren op geo-vraagstukken vanuit de organisatie.

Module I - Foundation

In de eerste module leert u de GIS-concepten toepassen binnen uw eigen domein en componenten binnen het ArcGIS-platform te plaatsen. Er is uitgebreid aandacht voor cartografie, verschillende soorten analyses, datasoorten, data aggregaties en het presenteren van uw resultaten. Binnen een desktopomgeving gaat u zelfstandig een volledig project uitvoeren, waarbij het verder gaat dan de knoppenkennis van de software: het toepassen van de kennis binnen uw organisatie.

Thema's zijn onder meer ArcGIS als een platform, Desktop, analyses, data, visualisaties, cartografie en geo-statistiek.

Lees meer

Module II - Organization

In module II kijken we naar GIS in de organisatie. Na afloop heeft u inzicht in het ArcGIS-platform binnen de organisatie en begrijpt u wat een Web GIS inhoudt. Waar kunt u GIS binnen uw organisatie positioneren? Hoe ziet het architectuur landschap eruit? Ook kunt u GIS-concepten vertalen naar concrete toepassingen binnen de organisatie.

Thema's zijn onder meer Enterprise, architectuur, Web GIS, veldwerk, user stories en communicatie.

Lees meer

Module III - Society

In module III kijken we buiten de grenzen van de organisatie. U leert de techniek te vertalen naar betekenisvolle toepassingen voor eindgebruikers. Ook leert u om verschillende ontwikkelingen te integreren met doelstellingen van de eigen organisatie. De module brengt de verschillende onderdelen uit de eerdere modules samen en zorgt voor integratie van verschillende actoren, thema’s en techniek.

Thema's zijn onder meer data science, big data, community, ethiek, storytelling en stakeholdermanagement.

Lees meer


Leervormen

1

Klassikale trainingen

De klassikale trainingen worden gegeven bij Esri Nederland.

2

Online trainingen

Tijdens elke module maken we gebruik van online trainingen, die u zelf in uw eigen tijd kunt doorlopen. Hierdoor heeft u flexibiliteit in het indelen van uw weken en de kans om u verder te verdiepen in bepaalde thema’s en onderwerpen.

3

Gastlessen

In het Esri GIS Professional Programma zullen er ook gastsprekers langskomen uit de geo-praktijk. Zij zullen hun verhaal doen en inzicht geven in hun dagelijkse werkzaamheden.

4

Opdrachten met afsluitende presentatie

Tijdens het gehele programma werkt u aan verschillende opdrachten, soms met een aansluitende presentatie. Aan het einde van het programma gaat u zich verdiepen in een persoonlijk project, wat u zal presenteren bij Esri in Redlands.

5

Cases

Naast de theorie die u opdoet tijdens klassikale en online trainingen, gaat u ook aan de slag met een aantal cases om uw opgedane kennis in de praktijk te kunnen brengen.

Bezoek Esri


Tijdens de derde module zullen we gezamenlijk afreizen naar de Verenigde Staten om Esri te bezoeken. Er zullen verschillende professionals van Esri vertellen over hun vakgebied. U maakt kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van GIS. 

De 7 redenen om deel te nemen aan het Esri GIS Professional Programma


Waarom zou u aan deze opleiding willen deelnemen?

Waarom biedt Esri Nederland deze opleiding aan?


Er komt tegenwoordig steeds meer informatie op ons af en deze informatie komt ook sneller op ons af. Om al deze informatie goed te verwerken moeten we samenwerken. Een GIS is het platform dat ons hiervoor samenbrengt. De impact van GIS-technologie binnen organisaties is enorm toegenomen. De GIS-professional zit niet meer enkel achter de PC, maar er wordt verwacht dat hij vaardig is om de organisatie in beweging te krijgen. Er ontstaat een groeiende kennisbehoefte aan geo-informatie. Het Esri GIS Professional Programma is in 2019 opgestart om deze kennisbehoefte binnen organisaties in te vullen.

Lesmateriaal Esri GIS Professional Programma

Wilt u meer informatie?


Bekijk dan onze on demand voorlichtingssessie

Bekijken