Skip to Content

Het Esri GIS Professional Programma is een parttime opleiding, waarin u in negen maanden opgeleid wordt tot een breed georiënteerde GIS-professional. Staat u aan het begin van of op een nieuw punt in uw carrière? Dan is deze opleiding misschien iets voor u!

Waarom start Esri Nederland met deze opleiding?


Er komt tegenwoordig steeds meer informatie op ons af en deze informatie komt ook sneller op ons af. Om al deze informatie goed te verwerken moeten we samenwerken. Een GIS is het platform dat ons hiervoor samenbrengt. De impact van GIS-technologie binnen organisaties is enorm toegenomen. De GIS-professional zit niet meer enkel achter de PC, maar er wordt verwacht dat hij vaardig is om de organisatie in beweging te krijgen. Er ontstaat een groeiende kennisbehoefte aan geo-informatie. Het Esri GIS Professional Programma is opgestart om deze kennisbehoefte binnen organisaties in te vullen.

Wat houdt het Esri GIS Professional Programma in?


Na negen maanden weet u alles over een modern GIS. U volgt klassikale trainingen en gastlessen, maakt gebruik van online trainingen, werkt aan persoonlijke projecten en ook interactieve werkvormen worden gebruikt in deze opleiding. Het ArcGIS-platform komt op verschillende manieren aan bod. Gedurende het hele traject staat de toepassing van de kennis binnen uw organisatie centraal. Concepten als data science en architectuur worden behandeld, maar ook het aanleren van verschillende soft skills vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Denk hierbij aan presenteren, actief luisteren, de goede vragen stellen en aan het communiceren van de boodschap naar verschillende niveaus in de organisatie. Ook een werkweek bij de Esri Academy in Redlands (VS) is een vast onderdeel van het programma.

Wat zijn de leerdoelen van het programma?


Wanneer u het programma heeft afgerond:

  • Begrijpt u GIS-concepten in de context van een snel veranderende wereld.
  • Kunt u de meerwaarde van GIS in andere processen in uw eigen organisatie herkennen en vertalen naar concrete oplossingen.
  • Overziet u het ArcGIS-platform en heeft u het gevoel voor de technologie.
  • Kunt u de opgedane kennis  en vaardigheden uitdragen binnen of buiten uw eigen werkveld.
  • Kunt u direct reageren en acteren op geo-vraagstukken vanuit de organistie.

Module I - Foundation

In de eerste module leert u de GIS-concepten toepassen binnen uw eigen domein en componenten binnen het ArcGIS-platform te plaatsen. Ook leert u binnen een desktopomgeving zelfstandig een volledig project uit te voeren.

Thema's zijn onder meer Desktop, data en cartografie.

Lees meer

Module II - Organization

In module II kijken we naar GIS in de organisatie. Na afloop heeft u inzicht in het ArcGIS-platform binnen de organisatie en begrijpt u wat een Web GIS inhoudt. Ook kunt u GIS-concepten vertalen naar concrete toepassingen binnen de organisatie.

Thema's zijn onder meer Enterprise, architectuur, Web GIS en projectaanpak.

Lees meer

Module III - Society

In module III kijken we buiten de grenzen van de organisatie. U leert de techniek te vertalen naar toepassingen voor eindgebruikers. Ook leert u om verschillende ontwikkelingen te integreren met doelstellingen van de eigen organisatie. 

Thema's zijn onder meer data science, big data, privacy en crowdsourcing.

Lees meer


Leervormen

1

Klassikale trainingen

1

Klassikale trainingen

De klassikale trainingen worden gegeven bij Esri Nederland.

2

Online trainingen

2

Online trainingen

Tijdens elke module maken we gebruik van online trainingen, die u zelf in uw eigen tijd kunt doorlopen. Hierdoor heeft u flexibiliteit in het indelen van uw weken en de kans om u verder te verdiepen in bepaalde thema’s en onderwerpen.

3

Gastlessen

3

Gastlessen

In het Esri GIS Professional Programma zullen er ook gastsprekers langskomen uit de geo-praktijk. Zij zullen hun verhaal doen en inzicht geven in hun dagelijkse werkzaamheden.

4

Opdrachten met afsluitende presentatie

4

Opdrachten met afsluitende presentatie

Tijdens het gehele programma werkt u aan verschillende opdrachten, soms met een aansluitende presentatie. Aan het einde van het programma gaat u zich verdiepen in een persoonlijk project, wat u zal presenteren bij Esri in Redlands.

5

Cases

5

Cases

Naast de theorie die u opdoet tijdens klassikale en online trainingen, gaat u ook aan de slag met een aantal cases om uw opgedane kennis in de praktijk te kunnen brengen.

Praktische informatie


Ingangseisen

Planning

Contactmomenten

Voor wie is dit programma geschikt?

Investering


De investering voor dit programma bedraagt €15.500,- per persoon. Deze prijs is inclusief al het trainingsmateriaal, lunches, diners, reis en verblijf in Redlands (VS) en toegang tot de software. Ook eventuele hotelovernachtingen bij aaneengesloten contactdagen zijn hierbij inbegrepen.

Mogelijk komt u in aanmerking om opleidingskosten af te trekken van uw inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op via opleidingen@esri.nl

Bezoek Esri in Redlands


Tijdens de derde module zullen we gezamenlijk afreizen naar Redlands, Californië om het hoofdkantoor van Esri te bezoeken. Tijdens dit bezoek zullen de deelnemers hun persoonlijke projecten presenteren aan verschillende professionals en bestaat de mogelijkheid om met hen in discussie te gaan. Ook bezoeken we de Esri Academy.

De 7 redenen om deel te nemen aan het Esri GIS Professional Programma

Waarom zou u aan deze opleiding willen deelnemen?

Brede kennis

Door diverse cases krijgt u beter inzicht in GIS en hoe u GIS in de praktijk kunt inzetten. Bovendien leert u van organisatievraagstukken de vertaling naar GIS te maken. Verder krijgt u inzicht in hoe u GIS en IT aan elkaar kunt koppelen.

Uiteenlopende GIS-implementaties

Via lessen, gastsprekers en andere deelnemers leert u andere organisaties en hun processen kennen. Zo krijgt u helder inzicht in de aanpak die achter andere GIS-implementaties zit.

Een snelle ontwikkeling

In een relatief korte periode groeit u uit tot een brede GIS-professional. Binnen een jaar (negen maanden) bent u klaargestoomd voor nieuwe uitdagingen.

Indelen van uw tijd

In dit programma is er voldoende ruimte om zelf uw eigen tijd in te delen, naast het volgen van de klassikale lessen. Zo bepaalt u zelf wanneer u werkt aan verschillende cases of wanneer u de online trainingen volgt.

Persoonlijke aandacht

Door kleine klassen krijgt u voldoende aandacht en kunnen persoonlijke vraagstukken snel behandeld worden. Een team van betrokken docenten staat gedurende de hele opleiding voor uw klaar. U zult ook een persoonlijk aanspreekpunt binnen Esri aangewezen krijgen.

Esri Academy

Er is in de opleiding een studieweek bij Esri in Redlands (Verenigde Staten) inbegrepen. Hier maakt u kennis met Esri en leert u van ontmoetingen met experts. Dit alles wordt geregeld via het opleidingsinstituut Esri Academy.

Uw netwerk verbreden

U kunt uw GIS-netwerk verbreden door de interactieve samenwerking met medestudenten. Daarnaast doet u in het traject contact op met professionals binnen en buiten Esri.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie?