Skip to Content

Het Esri GIS Professional Programma is een parttime opleiding, waarin u in negen maanden opgeleid wordt tot een breed georiënteerde GIS-professional. U bent hierna instaat de kracht van location intelligence in de organisatie aan te tonen, door GIS aan te laten sluiten op de business vraagstukken.

Korte introductie

Evert Verveer en Bart Smit leggen u in een halfuur uit wat het Esri GIS Professional Programma inhoudt. De waarde voor u en de organisatie en hoe u gedurende 9 maanden direct werkt aan actuele vraagstukken binnen uw organisatie.

*Door maatschappelijke ontwikkelingen kan de inhoud van de video afwijken van het actuele aan bod. Wij adviseren u altijd een vrijblijvend gesprek te voeren met één van onze docenten.  Mail naar contact@esri.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Benieuwd naar de ervaringen van de alumni's? 

Wat houdt het Esri GIS Professional Programma in?


Na negen maanden weet u alles over een modern GIS. U volgt klassikale trainingen en gastlessen, maakt gebruik van online trainingen, werkt aan persoonlijke projecten en ook interactieve werkvormen worden gebruikt in deze opleiding. Het ArcGIS-platform komt op verschillende manieren aan bod. Gedurende het hele traject staat de toepassing van de kennis binnen uw organisatie centraal. Concepten als data science en architectuur worden behandeld, maar ook het aanleren van verschillende soft skills vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Denk hierbij aan presenteren, actief luisteren, de goede vragen stellen en aan het communiceren van de boodschap naar verschillende niveaus in de organisatie. Ook een werkweek bij de Esri Academy in Redlands (VS) is een vast onderdeel van het programma.

Wat zijn de leerdoelen van het programma?


Wanneer u het programma heeft afgerond:

  • Begrijpt u GIS-concepten in de context van een snel veranderende wereld.
  • Kunt u de meerwaarde van GIS in andere processen in uw eigen organisatie herkennen en vertalen naar concrete oplossingen.
  • Overziet u het ArcGIS-platform en heeft u het gevoel voor de technologie.
  • Kunt u de opgedane kennis  en vaardigheden uitdragen binnen of buiten uw eigen werkveld.
  • Kunt u direct reageren en acteren op geo-vraagstukken vanuit de organisatie.

Module I - Foundation

In de eerste module leert u de GIS-concepten toepassen binnen uw eigen domein en componenten binnen het ArcGIS-platform te plaatsen. Er is uitgebreid aandacht voor cartografie, verschillende soorten analyses, datasoorten, data aggregaties en het presenteren van uw resultaten. Binnen een desktopomgeving gaat u zelfstandig een volledig project uitvoeren, waarbij het verder gaat dan de knoppenkennis van de software: het toepassen van de kennis binnen uw organisatie.

Thema's zijn onder meer ArcGIS-platform, Desktop, analyses, data, visualisaties en cartografie.

Lees meer

Module II - Organization

In module II kijken we naar GIS in de organisatie. Na afloop heeft u inzicht in het ArcGIS-platform binnen de organisatie en begrijpt u wat een Web GIS inhoudt. Waar kunt u GIS binnen uw organisatie positioneren? Hoe ziet het architectuur landschap eruit? Ook kunt u GIS-concepten vertalen naar concrete toepassingen binnen de organisatie.

Thema's zijn onder meer Enterprise, architectuur, Web GIS en projectaanpak.

Lees meer

Module III - Society

In module III kijken we buiten de grenzen van de organisatie. U leert de techniek te vertalen naar betekenisvolle toepassingen voor eindgebruikers. Ook leert u om verschillende ontwikkelingen te integreren met doelstellingen van de eigen organisatie. De module brengt de verschillende onderdelen uit de eerdere modules samen en zorgt voor integratie van verschillende actoren, thema’s en techniek.

Thema's zijn onder meer data science, big data, community en crowdsourcing.

Lees meer


Leervormen

1

Klassikale trainingen

De klassikale trainingen worden gegeven bij Esri Nederland.

2

Online trainingen

Tijdens elke module maken we gebruik van online trainingen, die u zelf in uw eigen tijd kunt doorlopen. Hierdoor heeft u flexibiliteit in het indelen van uw weken en de kans om u verder te verdiepen in bepaalde thema’s en onderwerpen.

3

Gastlessen

In het Esri GIS Professional Programma zullen er ook gastsprekers langskomen uit de geo-praktijk. Zij zullen hun verhaal doen en inzicht geven in hun dagelijkse werkzaamheden.

4

Opdrachten met afsluitende presentatie

Tijdens het gehele programma werkt u aan verschillende opdrachten, soms met een aansluitende presentatie. Aan het einde van het programma gaat u zich verdiepen in een persoonlijk project, wat u zal presenteren bij Esri in Redlands.

5

Cases

Naast de theorie die u opdoet tijdens klassikale en online trainingen, gaat u ook aan de slag met een aantal cases om uw opgedane kennis in de praktijk te kunnen brengen.

Praktische informatie


Het Esri GIS Professional Programma start in februari en bevat 3 modules van elk 3 maanden.

Ingangseisen

Ingangseisen

U heeft al enige ervaring met GIS en affiniteit met GIS-technologie. Ook heeft u een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heeft u de motivatie en tijd om u te verdiepen en te investeren in uw ontwikkeling naar een breed inzetbare GIS professional. We plannen een intakegesprek met elke potentiële deelnemer om te kijken of dit programma wel echt bij u past.

Planning

Planning

Het programma bestaat uit drie modules die elk ongeveer tien weken duren. Deze starten met een kick-off en eindigen met een gezamenlijke afsluiting. De studielast, inclusief zelfstudie en het werken aan opdrachten bedraagt gemiddeld 16 uur per week, maar is ook afhankelijk van voorkennis en de wens om wel of niet te verdiepen in bepaalde thema’s of onderwerpen. De fysieke contactmomenten vinden plaats op vrijdag en soms afgewisseld of aangevuld met een donderdag. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling. De studiebelasting wordt intensiever tegen het einde van elke module.

Contactmomenten

Contactmomenten

Fysieke contactmomenten zijn voornamelijk op vrijdag, incidenteel ook op donderdag (eventueel aansluitend op de vrijdag). Een overnachting is hierbij een optioneel onderdeel van het programma. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling.

Voor wie is dit programma geschikt?

Voor wie is dit programma geschikt?

• U staat aan het begin van, of op een nieuw punt in je carrière • U hebt affiniteit met GIS-technologie of geografie en bent gemotiveerd om uzelf verder in GIS te verdiepen • U werkt bij een organisatie die in u de nieuwe GIS professional ziet • U wilt een brug slaan tussen techniek en de organisatie • U heeft al ervaring met GIS en hebt wellicht een (paar) trainingen gevolgd

Investering


De investering in het Esri GIS Professional Programma bedraagt €15.900,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief al het trainingsmateriaal, lunches, diners, reis en verblijf in Redlands (VS) en toegang tot de software. Ook eventuele hotelovernachtingen bij aaneengesloten contactdagen zijn hierbij inbegrepen.

Mogelijk komt u in aanmerking om opleidingskosten af te trekken van uw inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op via opleidingen@esri.nl

Bezoek Esri


Tijdens de derde module zullen we gezamenlijk afreizen naar de Verenigde Staten om Esri te bezoeken. Er zullen verschillende professionals van Esri vertellen over hun vakgebied en leer over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van GIS. Ook zullen de deelnemers tijdens dit bezoek hun persoonlijke projecten presenteren.

De 7 redenen om deel te nemen aan het Esri GIS Professional Programma


Waarom zou u aan deze opleiding willen deelnemen?

Brede kennis

Door diverse cases krijgt u beter inzicht in GIS en hoe u GIS in de praktijk kunt inzetten. Bovendien leert u van organisatievraagstukken de vertaling naar GIS te maken. Verder krijgt u inzicht in hoe u GIS en IT aan elkaar kunt koppelen.

Uiteenlopende GIS-implementaties

Via lessen, gastsprekers en andere deelnemers leert u andere organisaties en hun processen kennen. Zo krijgt u helder inzicht in de aanpak die achter andere GIS-implementaties zit.

Een snelle ontwikkeling

In een relatief korte periode groeit u uit tot een brede GIS-professional. Binnen een jaar (negen maanden) bent u klaargestoomd voor nieuwe uitdagingen.

Indelen van uw tijd

In dit programma is er voldoende ruimte om zelf uw eigen tijd in te delen, naast het volgen van de klassikale lessen. Zo bepaalt u zelf wanneer u werkt aan verschillende cases of wanneer u de online trainingen volgt.

Persoonlijke aandacht

Door kleine klassen krijgt u voldoende aandacht en kunnen persoonlijke vraagstukken snel behandeld worden. Een team van betrokken docenten staat gedurende de hele opleiding voor uw klaar. U zult ook een persoonlijk aanspreekpunt binnen Esri aangewezen krijgen.

Esri Academy

Er is in de opleiding een studieweek bij Esri in Redlands (Verenigde Staten) inbegrepen. Hier maakt u kennis met Esri en leert u van ontmoetingen met experts. Dit alles wordt geregeld via het opleidingsinstituut Esri Academy.

Uw netwerk verbreden

U kunt uw GIS-netwerk verbreden door de interactieve samenwerking met medestudenten. Daarnaast doet u in het traject contact op met professionals binnen en buiten Esri.

Waarom start Esri Nederland met deze opleiding?


Er komt tegenwoordig steeds meer informatie op ons af en deze informatie komt ook sneller op ons af. Om al deze informatie goed te verwerken moeten we samenwerken. Een GIS is het platform dat ons hiervoor samenbrengt. De impact van GIS-technologie binnen organisaties is enorm toegenomen. De GIS-professional zit niet meer enkel achter de PC, maar er wordt verwacht dat hij vaardig is om de organisatie in beweging te krijgen. Er ontstaat een groeiende kennisbehoefte aan geo-informatie. Het Esri GIS Professional Programma is opgestart om deze kennisbehoefte binnen organisaties in te vullen.

Veelgestelde vragen

Ik werk al 15 jaar met GIS, is dit programma geschikt voor mij?

We hebben het programma samengesteld voor mensen die aan het begin van hun GIS-carrière staan of op een nieuw punt in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die vanuit een ander werkveld op een GIS-functie instroomt. We houden met iedereen een intakegesprek, waarin we kunnen bekijken of uw wensen en instapniveau aansluiten op de opleiding.

Er zit overlap in wat ik ga leren en wat ik nu al ken, is dat erg?

Nee dat is niet erg. Het programma is veel breder dan de individuele cursussen die u mogelijk in het verleden hebt gevolgd. U krijgt inzicht in het hele ArcGIS-platform en kunt de onderdelen beter duiden. Daarnaast richten we ons op meer dan alleen techniek. We gaan ook in op soft skills, architectuur en nieuwe technologieën en ontwikkelingen.

Is mijn voorkennis wel voldoende?

We kunnen de zomerperiode voorafgaand aan de opleiding gebruiken om uw GIS- en ArcGIS Pro kennis bij te spijkeren.

Om hoeveel studiebelasting gaat het?

16 uur per week, inclusief contacturen, zelfstudie en skypemomenten. De hoeveelheid is niet iedere week gelijk, maar fluctueert door de periode heen. Ook hangt het af van uw eigen voorkennis en affiniteit met het onderwerp.

Op welke dagen zijn de contactmomenten?

Contactmomenten zijn voornamelijk op vrijdag. Incidenteel ook op donderdag aansluitend op de vrijdag. Een overnachting is hierbij een optioneel onderdeel van het programma. 

Waar zijn de contactmomenten?

Deze zullen voornamelijk plaatsvinden op het kantoor van Esri Nederland. Dit zal waarschijnlijk grotendeels zijn in Rotterdam en afhankelijk van de groepssamenstelling in Zwolle. Af en toe zullen we ook op een externe locatie in Nederland met elkaar samen komen, maar ook hier zal zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de geografische spreiding van de deelnemers. 

Wat zijn de eindproducten van deze opleiding?

Elke module sluiten we af met een opdracht en een eindpresentatie. De inhoud en grootte van deze opdrachten verschilt per module en u presenteert uw opgedane kennis aan de groep. Na afloop van het programma krijgt u een certificaat van Esri Nederland.

Zijn er ook certificaten van Esri aan verbonden?

We kijken voor iedere deelnemer naar de certificaten van Esri en welke certificaten aansluiten bij uw kennisniveau.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden? Kan ik bijvoorbeeld gespreid betalen?

Voor financieringsmogelijkheden kunt u het beste contact opnemen met de business manager opleidingen, Evert Verveer: opleidingen@esri.nl.

Wilt u meer informatie?


Kom naar één van onze voorlichtingssessies

Lees meer over deze sessie