Esri GIS Professional Programma

Word in 9 maanden opgeleid tot een breed georiënteerde GIS-professional.

Wat is het?

Het Esri GIS Professional Programma is een parttime opleiding, waarin de deelnemer in negen maanden opgeleid wordt tot een breed georiënteerde GIS-professional. De deelnemer is hierna instaat de kracht van location intelligence in de organisatie aan te tonen, door GIS aan te laten sluiten op de business vraagstukken.

Bekijk de voorlichtingssessie
Voordelen voor de organisatie

Voordelen voor de organisatie

De opleiding is er op gericht om direct aan de slag te gaan met eigen data. Hierdoor dragen de opdrachten vanaf de start bij aan de dagelijkse werkzaamheden. Aan het einde van het programma is de medewerker voorzien van de juiste handvaten om business vraagstukken adequaat te beantwoorden en te voorzien van nieuwe inzichten. Alumni van het EGPP hebben aangetoond dat dit programma: besparingen, geoptimaliseerde werkprocessen, nieuwe inzichten en sneller inspelen op ontwikkelingen op kan leveren. Veelal zaken die allemaal al in huis waren, maar (nog) niet benut.

Carriére stap maken

Carriére stap maken

Het is tijd om het roer om te gooien. Uw organisatie heeft een GIS professional nodig die snapt hoe de GIS (location intelligence) vernieuwde inzichten kan geven aan de organisatie doelstelling. Die rol wilt u gaan bekleden, maar u mist nog wat handvaten. Herkent u zichzelf hierin? Dan is deze opleiding iets voor u. We plannen een intakegesprek met elke potentiële deelnemer om te kijken of dit programma wel echt bij u past.

Methode

Methode

Het programma bestaat uit drie modules die elk ongeveer tien weken duren. Deze starten met een kick-off en eindigen met een gezamenlijke afsluiting. De studielast, inclusief zelfstudie en het werken aan opdrachten bedraagt gemiddeld 16 uur per week, maar is ook afhankelijk van voorkennis en de wens om wel of niet te verdiepen in bepaalde thema’s of onderwerpen. De fysieke contactmomenten vinden plaats op vrijdag en soms afgewisseld of aangevuld met een donderdag. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling. De studiebelasting wordt intensiever tegen het einde van elke module.

Toelating

Toelating

• U staat aan het begin van, of op een nieuw punt in je carrière • U hebt affiniteit met GIS-technologie of geografie en bent gemotiveerd om uzelf verder in GIS te verdiepen • U werkt bij een organisatie die in u de nieuwe GIS professional ziet • U wilt een brug slaan tussen techniek en de organisatie • U heeft al ervaring met GIS en hebt wellicht een (paar) trainingen gevolgd • U heeft HBO werk- en denkniveau

Wat houdt het Esri GIS Professional Programma in?

Het Esri GIS Professional Programma is een negen maanden durende opleidingen om uw organisatie naar de volgende stap te helpen. De deelnemer van het programma leert business vraagstukken op te roepen en vooral te beantwoorden met de kracht van location intelligence (GIS). Hierbij komt zowel de techniek als de soft skills aan bod. Denk hierbij aan presenteren, actief luisteren, de goede vragen stellen en aan het communiceren van de boodschap naar verschillende niveaus in de organisatie.

Een belangrijk onderdeel in de opleiding is dat er wordt gewerkt met eigen data. Hierdoor zijn de projecten die worden gestart direct relevant voor de organisatie. De ervaringen van Provincie Fryslân en ingenieursbureau BOOT zijn hier een direct voorbeeld van.   

Ervaring van Provincie Fryslân
Ervaring van BOOT

Wat zijn de leerdoelen van het programma?

Wanneer u het programma heeft afgerond:

  • Begrijpt u GIS-concepten in de context van een snel veranderende wereld.
  • Kunt u de meerwaarde van GIS in andere processen in uw eigen organisatie herkennen en vertalen naar concrete oplossingen.
  • Overziet u het ArcGIS-platform en heeft u het gevoel voor de technologie.
  • Kunt u de opgedane kennis  en vaardigheden uitdragen binnen of buiten uw eigen werkveld.
  • Kunt u direct reageren en acteren op geo-vraagstukken vanuit de organisatie.

Leervormen

Deelname aan de Esri User Conference

In het kader van het programma staat er een bijzonder leerzame reis op de agenda: het deelnemen aan de internationale Esri User Conference in San Diego. Op de Esri User Conference worden jaarlijks de laatste ontwikkelingen op het gebied van GIS gedeeld. Er zijn tijdens de conferentie een groot aantal presentaties welke in het teken staan van technologische innovatie en praktische toepassing van GIS in uiteenlopende sectoren. Speciaal voor de deelnemers aan het Esri GIS Professional Programma wordt een inhoudelijk programma samengesteld wat aansluit bij de leerreis en leerdoelen van het programma.

Een voorbeeld van de impact van de Esri User Conference is het verhaal van Lydia Stekkinger, één van onze deelnemers, die in 2022 de Esri User Conference bijwoonde. In de podcast 'Something Spatial' deelt ze haar persoonlijke ervaring én hoe dit heeft bijgedragen aan haar leercurve.

Lees hier de ervaring uit 2022
Beluister de podcast

De 7 redenen om deel te nemen aan het Esri GIS Professional Programma

Waarom zou u aan deze opleiding willen deelnemen?

Waarom biedt Esri Nederland deze opleiding aan?

Er komt tegenwoordig steeds meer en sneller informatie op ons af. Om al deze informatie goed te verwerken moeten we samenwerken. Een GIS is het platform dat ons hiervoor samenbrengt. De impact van GIS-technologie binnen organisaties is enorm toegenomen. De GIS-professional zit niet meer enkel achter de PC, maar er wordt verwacht dat hij vaardig is om de organisatie in beweging te krijgen. Er ontstaat een groeiende kennisbehoefte aan geo-informatie. Om in deze kennisbehoefte te voorzien draait sinds 2019 het Esri GIS Professional Programma.

Lesmateriaal Esri GIS Professional Programma

Wilt u meer informatie?

Bekijk dan onze on demand voorlichtingssessie

Bekijken