Skip to main content

Praktische informatie

Esri GIS Professional Programma

Praktische informatie

De volgende editie van het Esri GIS Professional Programma start donderdag 19 september 2024 en bevat 3 modules van elk 3 maanden. Door te hooveren over de blokken krijgt u meer informatie over de verschillende onderwerpen, zoals investering, planning, contactmomenten en ingangseisen. Wilt u meer informatie over de algemene inhoud van het programma klik dan op onderstaande button.

Meer over de inhoud van het programma
Ingangseisen

Ingangseisen

U heeft al enige ervaring met GIS en affiniteit met GIS-technologie. Ook heeft u een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heeft u de motivatie en tijd om u te verdiepen en te investeren in uw ontwikkeling naar een breed inzetbare GIS professional. We plannen een intakegesprek met elke potentiële deelnemer om te kijken of dit programma wel echt bij u past.

Planning

Planning

Het programma bestaat uit drie modules die elk ongeveer tien weken duren. De studielast, incl. zelfstudie en het werken aan opdrachten bedraagt gemiddeld 16 uur per week, maar is ook afhankelijk van voorkennis en de wens om wel of niet te verdiepen in bepaalde thema’s of onderwerpen. De fysieke contactmomenten vinden plaats op vrijdag en soms afgewisseld of aangevuld met een donderdag. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling. De studiebelasting wordt intensiever tegen het einde van elke module.

Contactmomenten

Contactmomenten

Fysieke contactmomenten zijn voornamelijk op vrijdag, incidenteel ook op donderdag (eventueel aansluitend op de vrijdag). Een overnachting is hierbij een optioneel onderdeel van het programma. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling.

Investering

Investering

De investering in het Esri GIS Professional Programma bedraagt €16.995,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief al het trainingsmateriaal, lunches, diners, studiereis en toegang tot de software. Ook eventuele hotelovernachtingen bij aaneengesloten contactdagen zijn hierbij inbegrepen. Mogelijk komt u in aanmerking om opleidingskosten af te trekken van uw inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op via gisprof@esri.nl

Contact opnemen

Quotes van alumni

“Eat, sleep, GIS, repeat"

    Bouwinvest - Robert Mens

    Dankzij het EGPP heb ik nu een beter inzicht hoe ik mijn impact op onze organisatie kan vergroten. Het leren inspelen op de vraag van klanten en het analyseren van beleid heeft mij geholpen meer erkenning te krijgen voor het belang van GEO informatie. Het aantal medewerkers dat zich bezig houdt met het maken van GEO informatie is inmiddels uitgebreid met 2 personen, waardoor ik nu steeds meer een advies rol krijg. Daarnaast word ik ook bij verschillende projecten gevraagd als expert op het ontsluiten van informatie en de beschikbaarheid daarvan. De kennis die ik opgedaan bij het EGPP met de verschillende apps binnen het GIS platform en de wijze waarop je informatie kan presenteren helpen daar goed bij. 

    Provincie Fryslân - Johan Mulder

    Bedankt voor een mooie tijd, alle kennis en vaardigheden die in korte tijd voorbij gekomen zijn!

Previous
Next

Veelgestelde vragen

We hebben het programma samengesteld voor mensen die aan het begin van hun GIS-carrière staan of op een nieuw punt in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die vanuit een ander werkveld op een GIS-functie instroomt of iemand die een nieuwe rol wil gaan vervullen in zijn of haar organisatie.. We houden met iedereen een intakegesprek, waarin we kunnen bekijken of uw wensen en instapniveau aansluiten op de opleiding.

Nee dat is niet erg. Het programma is veel breder dan de individuele cursussen die u mogelijk in het verleden hebt gevolgd. U krijgt inzicht in heel het platform van ArcGIS en kunt de onderdelen beter duiden. Daarnaast richten we ons op meer dan alleen techniek. We gaan ook in op soft skills, architectuur en nieuwe technologieën en ontwikkelingen.

We kunnen de periode voorafgaand aan de opleiding gebruiken om uw GIS- en ArcGIS Pro kennis bij te spijkeren.

16 uur per week, inclusief contacturen, zelfstudie en skypemomenten. De hoeveelheid is niet iedere week gelijk, maar fluctueert door de periode heen. Ook hangt het af van uw eigen voorkennis en affiniteit met het onderwerp.

Contactmomenten zijn voornamelijk op vrijdag. Incidenteel ook op donderdag aansluitend op de vrijdag. Een overnachting is hierbij een optioneel onderdeel van het programma. 

Deze zullen voornamelijk plaatsvinden op het kantoor van Esri Nederland. Dit zal waarschijnlijk grotendeels zijn in Rotterdam en afhankelijk van de groepssamenstelling in Zwolle. Af en toe zullen we ook op een externe locatie in Nederland met elkaar samen komen, maar ook hier zal zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de geografische spreiding van de deelnemers. 

Elke module sluiten we af met een opdracht en een eindpresentatie. De inhoud en grootte van deze opdrachten verschilt per module en u presenteert uw opgedane kennis aan de groep. Na afloop van het programma krijgt u een certificaat van Esri Nederland.

U krijgt na afloop van het programma een door Esri uitgereikt certificaat. Hiermee laat u zien dat u een echte professional bent.

Er zijn diverse mogelijkheden om de opleiding te financieren. Graag bespreken wij die persoonlijk met u. Behoefte aan een eerste gesprek? Mail dan naar: opleidingen@esri.nl.

Wilt u meer informatie?

Bekijk dan onze on demand voorlichtingssessie

Bekijken