Skip to Content

Praktische informatie


Het Esri GIS Professional Programma start in februari en bevat 3 modules van elk 3 maanden. Door te hooveren over de blokken krijgt u meer informatie over de verschillende onderwerpen, zoals investering, planning, contactmomenten en ingangseisen. Wilt u meer informatie over de algemene inhoud van het programma klik dan op onderstaande button.

Meer over de inhoud van het programma
Ingangseisen

Ingangseisen

U heeft al enige ervaring met GIS en affiniteit met GIS-technologie. Ook heeft u een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heeft u de motivatie en tijd om u te verdiepen en te investeren in uw ontwikkeling naar een breed inzetbare GIS professional. We plannen een intakegesprek met elke potentiële deelnemer om te kijken of dit programma wel echt bij u past.

Planning

Planning

Het programma bestaat uit drie modules die elk ongeveer tien weken duren. Deze starten met een kick-off en eindigen met een gezamenlijke afsluiting. De studielast, inclusief zelfstudie en het werken aan opdrachten bedraagt gemiddeld 16 uur per week, maar is ook afhankelijk van voorkennis en de wens om wel of niet te verdiepen in bepaalde thema’s of onderwerpen. De fysieke contactmomenten vinden plaats op vrijdag en soms afgewisseld of aangevuld met een donderdag. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling. De studiebelasting wordt intensiever tegen het einde van elke module.

Contactmomenten

Contactmomenten

Fysieke contactmomenten zijn voornamelijk op vrijdag, incidenteel ook op donderdag (eventueel aansluitend op de vrijdag). Een overnachting is hierbij een optioneel onderdeel van het programma. Online contactmomenten zullen plaatsvinden op donderdagochtend, met een flexibele invulling.

Investering

Investering

De investering in het Esri GIS Professional Programma bedraagt €15.900,- excl. BTW. Dit bedrag is inclusief al het trainingsmateriaal, lunches, diners, reis en verblijf in Redlands (VS) en toegang tot de software. Ook eventuele hotelovernachtingen bij aaneengesloten contactdagen zijn hierbij inbegrepen. Mogelijk komt u in aanmerking om opleidingskosten af te trekken van uw inkomstenbelasting. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, neem hiervoor contact met ons op via gisprof@esri.nl

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Ik werk al 15 jaar met GIS, is dit programma geschikt voor mij?

We hebben het programma samengesteld voor mensen die aan het begin van hun GIS-carrière staan of op een nieuw punt in hun carrière. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die vanuit een ander werkveld op een GIS-functie instroomt. We houden met iedereen een intakegesprek, waarin we kunnen bekijken of uw wensen en instapniveau aansluiten op de opleiding.

Er zit overlap in wat ik ga leren en wat ik nu al ken, is dat erg?

Nee dat is niet erg. Het programma is veel breder dan de individuele cursussen die u mogelijk in het verleden hebt gevolgd. U krijgt inzicht in het hele ArcGIS-platform en kunt de onderdelen beter duiden. Daarnaast richten we ons op meer dan alleen techniek. We gaan ook in op soft skills, architectuur en nieuwe technologieën en ontwikkelingen.

Is mijn voorkennis wel voldoende?

We kunnen de periode voorafgaand aan de opleiding gebruiken om uw GIS- en ArcGIS Pro kennis bij te spijkeren.

Om hoeveel studiebelasting gaat het?

16 uur per week, inclusief contacturen, zelfstudie en skypemomenten. De hoeveelheid is niet iedere week gelijk, maar fluctueert door de periode heen. Ook hangt het af van uw eigen voorkennis en affiniteit met het onderwerp.

Op welke dagen zijn de contactmomenten?

Contactmomenten zijn voornamelijk op vrijdag. Incidenteel ook op donderdag aansluitend op de vrijdag. Een overnachting is hierbij een optioneel onderdeel van het programma. 

Waar zijn de contactmomenten?

Deze zullen voornamelijk plaatsvinden op het kantoor van Esri Nederland. Dit zal waarschijnlijk grotendeels zijn in Rotterdam en afhankelijk van de groepssamenstelling in Zwolle. Af en toe zullen we ook op een externe locatie in Nederland met elkaar samen komen, maar ook hier zal zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de geografische spreiding van de deelnemers. 

Wat zijn de eindproducten van deze opleiding?

Elke module sluiten we af met een opdracht en een eindpresentatie. De inhoud en grootte van deze opdrachten verschilt per module en u presenteert uw opgedane kennis aan de groep. Na afloop van het programma krijgt u een certificaat van Esri Nederland.

Zijn er ook certificaten van Esri aan verbonden?

We kijken voor iedere deelnemer naar de certificaten van Esri en welke certificaten aansluiten bij uw kennisniveau.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden? Kan ik bijvoorbeeld gespreid betalen?

Voor financieringsmogelijkheden kunt u het beste contact opnemen met de business manager opleidingen, Evert Verveer: opleidingen@esri.nl.

Wilt u meer informatie?


Kom naar één van onze voorlichtingssessies