Banner Wat is GIS

Wat is GIS?

Een geografisch informatiesysteem om onze wereld in kaart te brengen en beter te begrijpen

Meer weten? Laat u inspireren

Wat is GIS?

GIS staat voor geografisch informatiesysteem. Een GIS maakt het mogelijk om diverse gegevens (data) te beheren, analyseren en te delen met anderen. GIS is geworteld in de geografie, waarbij locatie ten grondslag ligt aan de integratie van vele soorten data. Door de data via een actuele kaart te delen, worden complexe gegevens beter zichtbaar en visueel aantrekkelijk gemaakt. Zo onthult GIS diepere inzichten in data, zoals patronen, situaties en relaties, waardoor gebruikers slimmere beslissingen kunnen nemen.

Dit is GIS

Honderdduizenden organisaties over de hele wereld maken gebruik van GIS. Ze analyseren data, delen informatie, lossen complexe vraagstukken op en communiceren de resultaten. Een geografische aanpak maakt een verschil! Zo kun je met GIS onder andere:

Zo werkt een GIS


GIS-technologie gebruikt tools die gebaseerd zijn op de wetenschap van geografie om de wereld beter te begrijpen en beter te kunnen samenwerken. Dit helpt mensen om een gezamenlijk doel te bereiken: vanuit allerlei typen data nuttige informatie halen. De data kan uit verschillende systemen komen. De locatie brengt deze data samen.  

Informatie creëren begint met data, waarna analyse kan plaatsvinden. Dit leidt tot een visualisatie (kaart) en ten slotte tot het delen van de visualisatie via een app.

Zelf ervaren? Volg de training
Previous
Next

In welke sectoren wordt GIS ingezet?

GIS maakt het mogelijk om beter te kunnen samenwerken en betrokkenheid te creëren en wordt in heel veel verschillende sectoren van de samenleving toegepast. Ontdek hoe de technologie relaties versterkt, het werk efficiënter maakt en als communicatiekanaal fungeert in uw omgeving.

Previous
Next
Previous
Next