Wat is GIS?

Een geografisch informatiesysteem om onze wereld in kaart te brengen en beter te begrijpen.

Met een geografisch informatiesysteem (GIS) kunt u data beheren, via analyses inzicht creëren en deze informatie delen met anderen.
Een GIS gebruikt locatie als gemeenschappelijke taal. Dankzij beproefde analysetools, die hun oorsprong vinden in de wetenschap
van de geografie, kunt u (dynamische) data verantwoord en doordacht analyseren. Door deze inzichten via een actuele en relevante kaart
te delen zijn processen beter te ondersteunen en kunt u goed onderbouwde beslissingen nemen.

Dit is GIS


Honderdduizenden organisaties over de hele wereld maken gebruik van GIS. Ze analyseren data, delen informatie, lossen complexe vraagstukken op en communiceren de resultaten. Een geografische aanpak maakt een verschil!

Zo werkt een GIS


GIS-technologie gebruikt tools die gebaseerd zijn op de wetenschap van geografie om de wereld beter te begrijpen en beter te kunnen samenwerken. Dit helpt mensen om een gezamenlijk doel te bereiken: vanuit allerlei typen data nuttige informatie halen. De data kan uit verschillende systemen komen, want de locatie integreert deze data. 
Informatie creëren begint met data, waarna analyse kan plaatsvinden. Dit leidt tot een visualisatie en ten slotte het delen van de visualisatie via een app. 

Show More

In welke sectoren wordt GIS ingezet?


Het moderne GIS gaat over delen om zo beter te kunnen samenwerken en betrokkenheid te creëren. Ontdek hoe de technologie relaties versterkt, het werk efficiënter maakt en als communicatiekanaal fungeert in uw omgeving.

Show More