Skip to Content

Voorbeelden van GIS in de praktijk


GIS doet meer dan alleen data visualiseren en analyseren. Kaarten vertellen ook een krachtig verhaal. In deze galerij staan een aantal voorbeelden van toepassingen die in hun sector mensen deed inspireren, intrigeren of veranderen.

Verhalenbundel

door Esri Nederland

De cloud, big data en aan informatiegestuurd en agile werken hebben organisatorisch impact. Het zorgt ervoor dat we anders moeten gaan denken. Deze verandering noemen we de digitale transformatie. Wat houdt de digitale transformatie eigenlijk in? En waarom is locatie een troef die elke organisatie in moet zetten?

Efficiënt onderhoud

door Esri Magazine

Innovatie leidt tot efficiëntie en kostenbesparing. Aannemersbedrijf Krinkels werkt daarom voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Nederland met GIS-apps binnen een Web GIS-omgeving.

Ecologie van oceanen

door Esri

Een consortium van meer dan 100 landen heeft deze wereldwijde kaart van Ecological Marine Units (EMU's) ontwikkeld om verantwoord gebruik van de oceanen te stimuleren en de natuur ervan te behouden.

Lawinegevaar

door Karolina Korzeniowska

Lawines in de Zwitserse Alpen kunnen dodelijk zijn. Deze interactieve kaart toont het vermogen om het mogelijke gevaar, de dichtheid en de locatie van verwachte lawines te achterhalen.

Risico's voor Seattle

door City of Seattle (VS)

De Seattle Hazard Identification and Vulnerability Analysis (SHIVA) geeft inzicht in 18 gevaren die het grootste risico vormen voor de stad.

Meldingen afhandelen

door Esri Magazine

Een goede opvolging, oftewel signaalafhandeling, is voor elke gemeente een belangrijk thema. De gemeente Arnhem gaat nog een stap verder en wil ook meldingen kunnen voorspellen.

Vulkanen

door Esri

Het verhaal van vulkanen die eeuwenlang sluimeren en miljoenen mensen kunnen bedreigen die vlakbji leven. Maak een interactieve rondleiding langs 's werelds dodelijkste en meest actieve vulkanen.