Skip to Content

GIS werkt nu als Web GIS


Een modern GIS werkt volgens de principes van de digitale transformatie op elk device, overal en altijd. Dit is mogelijk, omdat het volledig op webservices is gebaseerd: het is een Web GIS. Deze aanpak maakt het mogelijk om de organisatie en het beheer van data, informatieproducten en apps centraal te regelen. Het Web GIS is dankzij apps laagdrempelig en bruikbaar voor de hele organisatie. Elke medewerker is verbonden met het systeem.

Altijd overal en op elk device

Het ArcGIS-platform is een Web GIS op basis van standaard technologie. Het platform maakt het mogelijk om zonder maatwerk altijd, overal en op elk device met geografische informatie te werken. Dit kan onder meer door kaarten en geografische analyses te integreren in bedrijfssystemen, dashboards en rapportagesystemen. Zo kan de eindgebruiker werken met de geo-informatie op een manier die bij hem en bij zijn rol past. 

Altijd overal en op elk device

Het portaal

Centraal in het Web GIS staat het portaal. Hier wordt alles georganiseerd. Allereerst wordt de data van de organisatie opgeslagen. En er wordt data verzameld. Verder worden er de informatieproducten en de gebruikers aangemaakt en beheerd. Het portaal is in de cloud, on-premises of in een hybride model te gebruiken.

quotemark

Grote technologische veranderingen, steeds meer data en het delen van informatie. Dit zorgt ervoor dat we anders moeten gaan denken en werken: de digitale transformatie.

Jeroen van Winden
CTO van Esri Nederland
Jeroen van Winden

Meer weten over Web GIS?

Lees verhalen van organisaties