Skip to Content

Energiebedrijven

Werken aan een dynamische toekomst in een duurzame wereld.

Energiebedrijven zijn altijd in beweging. Veranderingen in wetgeving en klimaatinitiatieven vereisen een digitale aanpak. Energiebedrijven gebruiken ArcGIS om met de laatste, vooruitstrevende technologie te werken voor inzicht en overzicht. 

Data is macht, delen is kracht

Op dinsdag 7 november 2023 is het jaarlijkse Utility Event in Utrecht. Het evenement voor nutsbedrijven om samen te komen, inspiratie op te doen en te netwerken. Dit jaar staat het evenement in het teken van data. Data maakt ons machtig omdat we met data waardevolle informatie verzamelen, die we kunnen analyseren en begrijpen. Hierdoor maken we betere beslissingen en zijn we zelfs in staat voorspellingen te doen. Het delen van data, dat is een kracht. Het stelt ons in staat samen te werken en maatschappelijke problemen op te lossen. Kortom, data is macht, maar delen is kracht.

Laat u inspireren rondom dit thema met interessante productpresentaties en krachtige klantverhalen. Het definitieve programma wordt in september bekend gemaakt, maar u kunt zich nu alvast inschrijven. 

Schrijf u in

Uit de praktijk

Stedin stroomlijnt energietransitie met AI

Nauwkeurige voorspelling van storingen maken plannen voor over 20 jaar mogelijk.

Lees nu de case

Analysetools om verder te komen

Assetmanagement gaat om meer dan alleen het vastleggen van kabels en leidingen en het kunnen zien van hun eigenschappen. Wat is de status van uw assets en deelnetten? Komt de leveringszekerheid in bepaalde gebieden in het geding? Wat is de invloed van de bodemsoort op het ondergrondse leidingnet? Om goede antwoorden op dit soort vraagstukken te kunnen geven, heeft u tools nodig in combinatie met relevante data van uzelf en van ketenpartners.  ArcGIS biedt u de analysemogelijkheden, zodat u op overzichtelijke wijze een antwoord krijgt op uw vragen. 

Locatie van assets op de kaart

Assetmanagementsystemen zijn kernsystemen voor energiebedrijven. Deze systemen kunnen echter de locatie van de onder- en bovengrondse kabels en leidingen niet in relatie brengen met het netwerk en de omgeving. Met het ArcGIS-platform kunt u assets registreren en integreren in het EAM-systeem. 

ArcGIS voor assetmanagement

Altijd een actueel overzicht

Om het transport van energie dagelijks vlekkeloos te laten verlopen moet uw netwerk in goede conditie zijn en worden gehouden. Door verschillende sensoren in kaart te brengen op een dashboard hebben u en uw medewerkers een completer beeld voor de bedrijfsvoering.

De juiste informatie in handen

Medewerkers in het veld spelen een belangrijke rol in uw organisatie: ze zijn bezig met een inspectie, onderhoud of storingsafhandeling. Op locatie hebben zij informatie nodig over hun werkzaamheden. U kunt met ArcGIS werken met mobiele apps die uw medewerker in het veld helpen.

Lees meer over Veldwerkapps

Een soepel werkproces voor iedereen

Als energiebedrijf werkt u veel samen met andere organisaties. De decentrale overheden zijn uw partner voor het verlenen van vergunningen. Met ArcGIS voorkomt u dat er een groot aantal bestanden in diverse formaten tussen de verschillende organisaties wordt uitgewisseld. Dit zorgt voor duidelijke en up-to-date communicatie.

Meer weten over GIS voor Energiebedrijven?