Energiebedrijven

Werken in een dynamische toekomst aan een duurzame wereld.

Uit de praktijk

De iPad -app maakt Stedin wendbaar

Stedin is de netbeheerder in de Randstad en daardoor verantwoordelijk voor het aanleg, ontwikkeling en de onderhoud van de energienetten. Als er een storing plaatsvind heeft Stedin veel informatie nodig om de storing op te lossen. Om dit efficienter te maken gebruikt Stedin nu iPads.

Analysetools om verder te komen


Assetmanagement gaat om meer dan alleen het vastleggen van kabels en leidingen en het kunnen zien van hun eigenschappen. Wat is de status van uw assets en deelnetten? Komt de leveringszekerheid in bepaalde gebieden in het geding? Wat is de invloed van de bodemsoort op het ondergrondse leidingnet? Om goede antwoorden op dit soort vraagstukken te kunnen geven, heeft u tools nodig in combinatie met relevante data van uzelf en van ketenpartners.  ArcGIS biedt u de analysemogelijkheden, zodat u op eenvoudige wijze een antwoord krijgt op uw vragen. 

Locatie van assets op de kaart

Assetmanagement-systemen (EAM) zijn kernsystemen voor energiebedrijven. Deze systemen kunnen echter de locatie van de onder- en bovengrondse kabels en leidingen niet in relatie brengen met het netwerk en de omgeving. Met het ArcGIS-platform kunt u assets registreren en integreren in het EAM-systeem. 

Altijd een actueel overzicht

Om het transport van energie dagelijks vlekkeloos te laten verlopen moet uw netwerk niet alleen in goede conditie zijn en worden gehouden. Door verschillende sensoren in kaart te brengen op een dashboard hebben u en uw medewerkers een completer beeld voor de bedrijfsvoering.

De juiste informatie in handen

Medewerkers in het veld spelen een belangrijke rol in uw organisatie: ze zijn bezig met een inspectie, onderhoud of storingsafhandeling. Op locatie hebben zij informatie nodig over hun werkzaamheden. U kunt met ArcGIS werken met mobiele apps die uw medewerker in het veld helpen.

Een soepel werkproces voor iedereen

Als energiebedrijf werkt u veel samen met andere organisaties. De decentrale overheden zijn uw partner voor het verlenen van vergunningen. Met ArcGIS voorkomt u dat er een groot aantal bestanden in diverse formaten tussen de verschillende organisaties wordt uitgewisseld. Dit zorgt voor duidelijke en up-to-date communicatie.

Waarom Esri Nederland en ArcGIS

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken:

Open platform

Het ArcGIS-platform is open en daardoor perfect te integreren met andere systemen.

Lees meer over ArcGIS

50 jaar ervaring

In 1969 ontwikkelde Esri het eerste GIS. We hebben een halve eeuw ervaring.

Lees meer over het verleden

Wereldwijd netwerk

Elke dag werken wereldwijd meer dan 350.000 organisaties met ArcGIS.

Lees meer over wie wij zijn

Innovatie en kwaliteit

Jaarlijks besteedt Esri 27% van de omzet aan Research & Development van ArcGIS.

Lees meer over onze passie

Meer informatie over GIS voor Energiebedrijven?