Energiebedrijven

Werken aan een dynamische toekomst in een duurzame wereld.

Energiebedrijven zijn altijd in beweging. Veranderingen in wetgeving en klimaatinitiatieven vereisen een digitale aanpak. Energiebedrijven gebruiken ArcGIS om met de laatste, vooruitstrevende technologie te werken voor inzicht en overzicht. 

Uit de praktijk

Stedin stroomlijnt energietransitie met AI

Nauwkeurige voorspelling van storingen maken plannen voor over 20 jaar mogelijk.

Lees nu de case

Analysetools om verder te komen

Assetmanagement gaat om meer dan alleen het vastleggen van kabels en leidingen en het kunnen zien van hun eigenschappen. Wat is de status van uw assets en deelnetten? Komt de leveringszekerheid in bepaalde gebieden in het geding? Wat is de invloed van de bodemsoort op het ondergrondse leidingnet? Om goede antwoorden op dit soort vraagstukken te kunnen geven, heeft u tools nodig in combinatie met relevante data van uzelf en van ketenpartners.  ArcGIS biedt u de analysemogelijkheden, zodat u op overzichtelijke wijze een antwoord krijgt op uw vragen. 

Locatie van assets op de kaart

Assetmanagementsystemen zijn kernsystemen voor energiebedrijven. Deze systemen kunnen echter de locatie van de onder- en bovengrondse kabels en leidingen niet in relatie brengen met het netwerk en de omgeving. Met het ArcGIS-platform kunt u assets registreren en integreren in het EAM-systeem. 

ArcGIS voor assetmanagement

Altijd een actueel overzicht

Om het transport van energie dagelijks vlekkeloos te laten verlopen moet uw netwerk in goede conditie zijn en worden gehouden. Door verschillende sensoren in kaart te brengen op een dashboard hebben u en uw medewerkers een completer beeld voor de bedrijfsvoering.

De juiste informatie in handen

Medewerkers in het veld spelen een belangrijke rol in uw organisatie: ze zijn bezig met een inspectie, onderhoud of storingsafhandeling. Op locatie hebben zij informatie nodig over hun werkzaamheden. U kunt met ArcGIS werken met mobiele apps die uw medewerker in het veld helpen.

Lees meer over Veldwerkapps

Een soepel werkproces voor iedereen

Als energiebedrijf werkt u veel samen met andere organisaties. De decentrale overheden zijn uw partner voor het verlenen van vergunningen. Met ArcGIS voorkomt u dat er een groot aantal bestanden in diverse formaten tussen de verschillende organisaties wordt uitgewisseld. Dit zorgt voor duidelijke en up-to-date communicatie.

Meer weten over GIS voor Energiebedrijven?