Skip to main content

Health, Safety en Environment

Veiligheid voor mensen, assets en omgeving

Elke HSEQ-manager in de chemische industrie weet dat voorkomen beter is dan oplossen en genezen. Het voorbereiden van evacuatieplannen en veiligheidsroutes redden levens en voorkomen schade aan assets tijdens een ongeval. Geavanceerde kaartlagen en ruimtelijke analyses brengen risico’s in kaart, waardoor ze daarna zo veel mogelijk worden voorkomen. Door te weten waar mensen en assets zich bevinden minimaliseert u de risico’s tijdens een ongeval. 

Previous
Next

Een veiligere toekomst met GIS

Health en safety

Veiligheidsprocessen zorgen voor een grote lading aan data. Data uit bijvoorbeeld incidenten, inspecties en monitoring worden nog vaak handmatig verwerkt. Dit kost tijd en geld. Een digitaal werkproces in een GIS vereenvoudigd het verzamelen van data, vermindert fouten en bieden nieuwe inzichten dankzij dashboard en analyses. Het gevolg; een veiligere en efficiëntere site. 

Klimaat en Co2

Klimaatverandering is een niet meer weg te denken onderwerp in de maatschappij. Hierin wordt ook een beroep gedaan op de industrie om hun beste beentje voor te zetten en aan de slag te gaan. Met een GIS is het mogelijk data te analyseren rondom klimaat, zoals bijvoorbeeld de uitstoot van Co2 monitoren en bijsturen. Of bekijk hoe uw site in de komende jaren invloed heeft op de omliggende gebieden. 

Noodhulp

Veiligheidteams moeten steeds beter voorbereid zijn op noodsituaties. Ze willen realtime informatie, voorbedachte evacuatie- plannen en oplossingen. De risico’s moeten in kaart zijn gebracht en de responsetijd moet korter en efficiënter. Met verschillende tools in een GIS, zoals een impact analyse, worden noodsituaties sneller verholpen en zelfs voorkomen. 

E-book

E-book:Veiligere en efficiëntere industriële sites

Lees in dit e-book manieren om inzicht en overzicht in het functioneren van de site te krijgen.

Download het e-book

Vraag nu een ArcGIS trial aan voor uw site

Vraag een demo aan