Skip to main content

Natuurorganisaties

Effectieve communicatie en nauwkerig monitoring voor flora en fauna.

Uit de praktijk

De verbindende schakel voor WNF

WNF monitort de ontbossing, onderzoekt de oorzaken ervan en analyseert hoe het kan worden tegengegaan. Met ArcGIS kan de staf eenvoudig communiceren met lokale medewerkers. 

Bekijk video

Natuur en locatie gaan altijd hand in hand

Natuur- en landschapsorganisaties werken vooral buiten. Daarom is locatie voor hen cruciaal. Of het nu gaat om het voorbereiden van een subsidieaanvraag, het beheren van een terrein of vastgoed, het aansturen van een aannemer, het monitoren van flora en fauna of het werven of voorlichten van het publiek. Alles gaat over een specifieke locatie. ArcGIS ondersteunt in al deze processen.

Perfecte ketensamenwerking

Om optimaal samen te werken met andere organisaties, zoals provinicies, is het belangrijk informatie efficiënt te delen. Kaarten die zijn gemaakt met ArcGIS kunt u meteen delen via webapps, mobiele apps of via een samenwerkingsportaal.

Volledig mobiel werken

Uw medewerkers en vrijwilligers kunnen flora- en faunawaarnemeningen in het veld meteen opslaan in de centrale database. Ze doen dit aan de hand van de mobiele ArcGIS apps.

Transparante communicatie

Ook omwonenden en recreanten raken bij het werk in de natuur betrokken. Met ArcGIS maakt u aantrekkelijke kaarten die u eenvoudig kunt communiceren naar het publiek. Dit kan met standaard configuraties en zonder enige vorm van programmeer-kennis. 

Uit de praktijk

Bomen planten met ArcGIS

In podcast Something Spatial gaat Jorien in gesprek met Ben Valks en Joël Boele van The Black Jaguar Foundation. Zij hebben de ambitieuze missie om 1,7 miljard bomen te planten in Brazilië, tien keer het aantal bomen in Nederland. Jorien vraagt naar hun persoonlijke drijfveren en hoe zij kaarten gebruiken om hun missie van hoop en actie te behalen.

Beluister de podcast

Waarom Esri Nederland?

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken:

Open platform

Het ArcGIS-platform is open en daardoor perfect te integreren met andere systemen.

Lees meer over ArcGIS

50 jaar ervaring

In 1969 ontwikkelde Esri het eerste GIS. We hebben een halve eeuw ervaring.

Lees meer over het verleden

Wereldwijd netwerk

Elke dag werken wereldwijd meer dan 350.000 organisaties met ArcGIS.

Lees meer over wie wij zijn

Innovatie en kwaliteit

Jaarlijks besteedt Esri 27% van de omzet aan Research & Development van ArcGIS.

Lees meer over onze passie

Meer informatie over GIS voor Natuurorganisaties?