Skip to main content

Olie & Gas

Op een duurzame manier olie en gas winnen.

quotemark

GIS speelt een cruciale rol in het creëren van nieuwe inzichten, risicomanagement, gezondheid, veiligheid, milieu en uiteraard ook voor kostenbesparingen.

Jack Verouden, Chief Surveyor
Shell Exploratie en Productie

Altijd olie of gas door de pijpleidingen


Voor het creëren en beheren van de infrastructuur van pijpleidingen zijn krachtige analytische modelleringstools nodig. ArcGIS kan u helpen bij het nauwkeurig berekenen van de constructiekosten, het veilig beoordelen van High Consequence Areas (HCA's), en het efficiënt uitvoeren van het onderhoud. Door de conditie van de pijpleiding én het terrein waardoor deze loopt goed te monitoren, houdt u grip op uw onderhoudscurve en blijft de olie of het gas vanuit het veld naar de raffinaderij stromen.

Een goede basis voor informatie

Wat doet u met uw exploratie- en productiegegevens? Door deze gegevens te combineren met consistente en systematische analyse-methodes legt u de basis voor bruikbare informatie. Zo kunt u besluiten nemen en sneller olie en gas opsporen. Via eenvoudig te gebruiken webapps deelt u de resultaten van de analyses met uw teamleden. 

Altijd, overal en op elk device het overzicht

Uw operaties zijn complex en dynamisch. Het plannen van putten, beheren van werkvoorraden en monitoren van de productie vragen om een realtime dashboard. Zo kunt u de huidige status op een kaart zien, waardoor u een up-to-date overzicht heeft en meteen kunt bijsturen. 

Aan slag met de HSE-verplichtingen

De kosten gerelateerd aan de HSE-verplichtingen kunnen fors oplopen. De HSE-thema's gezondheid, veiligheid en milieu kunt u met ArcGIS in kaart brengen. Door (vrij) beschikbare milieudatasets aan het onderzoek naar een potentiële locatie toe te voegen, krijgt u meer inzicht in de HSE-risico's. 

Waarom Esri Nederland en ArcGIS?

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken:

    Previous
    Next
Previous
Next

Meer informatie over GIS voor Olie & Gas?