In de loop der jaren is de inzet van GIS verbreed van de meer geografie-opleidingen naar toepassingen binnen onder andere agro & food, economie en lerarenopleidingen.  Nieuwe opleidingen over maatschappelijke onderwerpen, zoals duurzaamheid en migratie, gebruiken locatie als leidraad voor het onderwijs. Ook bij nieuwe technische ontwikkelingen zoals big data en artificial intelligence speelt GIS een grote rol.

Esri biedt voor alle studenten, docenten en andere medewerkers eenvoudig toegang tot het ArcGIS platform, data en een leeromgeving. 

Wat Esri doet voor het onderwijs


Wij ondersteunen docenten met technologie en lesmateriaal (data, tutorials, business cases, blended learning, moocs) voor het verzorgen van onderwijs. We delen kennis op het gebied van didactische vaardigheden en interactieve werkvormen, die goed aansluiten bij de beroepspraktijk.

Wij ondersteunen ook het ontwerp van nieuw onderwijs, door een actieve bijdrage te leveren aan ontwerpworkshops. Wij ondersteunen de professionale ontwikkelingen van leraren middels een breed aanbod van curssussen en workshops.

ArcGIS voor hoger onderwijs

Hoe kunt u deelnemen?


Education Institution
Een onderwijsinstituut krijgt brede toegang tot het ArcGIS-platform, content en lesmateriaal. Alle studenten en medewerkers kunnen via single-sign-on eenvoudig toegang krijgen, waardoor beheer van de omgeving minimaal is.

Academic Department
Voor een afdeling binnen het onderwijs is er de Academic Department Licentie. Daarmee krijgen 50 of 100 (of een veelvoud) deelnemers toegang tot het ArcGIS-platform, content en lesmateriaal.

Leven lang leren
Voor de persoonlijke ontwikkeling van eenieder bieden wij ArcGIS for Personal Use, met toegang tot onder meer ArcGIS Pro, content en online lesmateriaal. 

Neem contact met ons op voor prijzen en voorwaarden.

Referenties


Op ruim vijftig hogescholen en universiteiten in Nederland wordt het ArcGIS-platform ingezet, waaronder op de volgende onderwijsinstellingen:

Show More

Meer informatie over GIS in het onderwijs?

Bekijk het laatste nieuws

Artikelen, nieuws, blogs en nog veel meer

Bekijken