Skip to Content

Wereldwijde thema’s , zoals duurzaamheid en migratie en nieuwe technische ontwikkelingen zoals big data en artificial intelligence beschikken allemaal, onafhankelijk van het onderwijsprofiel, over het locatiecomponent. In de loop der jaren is de inzet van GIS verbreed van de meer technische faculteiten naar toepassingen binnen onder andere agro & food, economie en het onderwijs zelf.

Dankzij GIS-technologie kunnen studenten in groepen offline en online samenwerken en zo zelf ervaring opdoen met de praktische toepassing. Het eindresultaat presenteren zij in StoryMaps, zodat ze een portfolio van opdrachten kunnen opbouwen en deze breed kunnen delen. Zo vinden zij eenvoudig aansluiting bij de internationale wereld van de geo-professionals.

Wat Esri doet voor het onderwijs


Wij ondersteunen docenten met technologie en lesmateriaal (data, tutorials, business cases, blended learning, moocs) voor het verzorgen van onderwijs. We delen kennis op het gebied van didactische vaardigheden en interactieve werkvormen, die goed aansluiten bij de beroepspraktijk.

Wij ondersteunen ook het ontwerp van nieuw onderwijs, door een actieve bijdrage te leveren aan ontwerpworkshops. Wij ondersteunen de professionale ontwikkelingen van leraren middels een breed aanbod van curssussen en workshops.

Hoe kunt u deelnemen?


ArcGIS for Personal Use
Voor de persoonlijke ontwikkeling van elke (eeuwige) student, met onder andere toegang tot ArcGIS Pro, ArcGIS Content en het online lesmateriaal. Lees meer

Academic Department Licentie
Dit is geschikt voor studierichtingen van 50 tot 100 deelnemers (studenten, docenten, medewerkers). Voor een faculteit of studierichting.

Education Institution Licentie
Universiteit krijgen een brede toegang tot het ArcGIS-platform. Dit maakt het mogelijk om studenten in meerdere jaren aan de eigen projecten te laten doorwerken.

Neem contact met ons op voor prijzen en voorwaarden.

Referenties


Op onder andere de volgende opleidingsinstituten wordt het ArcGIS-platform ingezet:

Meer informatie over GIS in het onderwijs?