Young Scholar Program

Al sinds 2012 biedt het Esri Young Scholar Program een podium aan gepassioneerde studenten die hun talenten willen ontplooien binnen GIS. Als onderdeel van dit initiatief is de Esri Young Scholar Award in het leven geroepen, waarmee Esri de unieke verbinding tussen onderwijs, onderzoek, en het bedrijf zelf benadrukt. Elk jaar krijgt één student uit Nederland de eer om deel te nemen aan dit wereldwijde programma, waarbij zij de kans krijgen om hun project te presenteren op de Map Gallery van de Esri User Conference.

Esri Young Scholar Award

De Esri Young Scholar Award is een speciaal element binnen het Esri Young Scholar Program. Het benadrukt de nauwe band tussen onderwijs, onderzoek en Esri. Jaarlijks wordt één Nederlandse student geselecteerd om deel te nemen aan dit wereldwijde programma en mag de award in ontvangst nemen tijdens de Esri User Conference in San Diego. De award wordt uitgereikt door niemand minder dan Jack Dangermond, oprichter en president van Esri. Deze onderscheiding biedt niet alleen erkenning voor individuele prestaties, maar versterkt ook de samenwerking tussen academische excellentie en Esri's toewijding aan innovatie.

Wordt jij de Young Scholar van 2024?

Meedoen is simpel:

  • Maak een StoryMap over een (actueel) maatschappelijk onderwerp of onderzoek. Houd rekening met de voorwaarden voor deelname.
  • Stuur de StoryMap in voor maandag 1 maart 2024.
  • Uiterlijk 15 maart 2024 wordt er persoonlijk contact opgenomen met de winnaar.
  • De winnaar maakt een poster van zijn/haar project om deze samen met alle winnaars wereldwijd te presenteren op de Map Gallery.