Skip to Content

Provincies

Coördinatie op de efficiëntste manier.

Slim ruimtegebruik kan niet zonder locatiebenadering


Provincies hebben een belangrijke coördinerende taak in Nederland. Van Verkeer & Vervoer en Natuur & Landschap tot Water & Milieu en het versterken van de regionale economie. Over de diverse beleidsterreinen van uw provincie heen is er telkens een constante factor aanwezig: de locatie. Met locatie als verbindend element in het provinciaal informatiebeheer kunt u uw doelstellingen
efficiënter, sneller en voordeliger bereiken. 

Open data gebruiken

Communicatie en transparantie worden steeds belangrijker voor provincies. Het ter beschikking stellen van data bevordert transparantie en communicatie. Met ArcGIS Open Data maakt u in een paar klikken uw data beschikbaar voor bewoners en bedrijven.

Optimaal samenwerken

Eenvoudig en snel samenwerken met alle betrokken partijen en op verschillende locaties: dat kan dankzij GIS. Resultaten van veldmedewerkers kunnen meteen worden ingevoerd, waardoor u sneller complexe vraagstukken kunt beantwoorden.

Gebruiken van basisregistraties

Het Stelsel van Basisregistraties speelt een belangrijke rol in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. De basisregistraties kunt u met het ArcGIS-platform centraal beheren. Daar kunt u bovendien uw gegevens combineren en delen met uw collega's via diverse applicaties.

Waarom Esri Nederland en het ArcGIS-platform?

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken: 

Nieuws, artikelen en evenementen

Meer informatie over GIS voor Provincies?