Skip to Content

E-book

Waarom de G in 5G voor Geo-informatie technologie staat

De uitrol van 5G roept complexe vraagstukken op: van netwerkontwerp en -transitie tot nieuwe functionaliteit en inzetbaarheid. En al deze vraagstukken zijn locatie afhankelijk. Geo-informatie helpt de Telecom sector om de juiste keuzes en investeringen te maken. Lees in dit e-book meer over de uitrol van 5G en hoe Geo-informatie hierin een belangrijke rol speelt.

Communicatie als een service die altijd beschikbaar is


We gebruiken onze smartphone intensief, waardoor het dataverkeer explosief groeit. En ook de verwachtingen die we hebben van telecom-providers groeit. Deze veranderingen en trends beïnvloeden het beleid in de telecom en IT-sector. Geografie speelt er een belangrijke rol in: de ligging van uw telefonienetwerk, de uitrol van nieuwe technologie, actuele dekkingsinformatie, storingen van het netwerk. U wilt controle, zodat de snelheid van het dataverkeer toeneemt. Het ArcGIS-platform helpt u om keuzes te maken door bijvoorbeeld een realtime overzicht van blocked/dropped calls per regio.

De customer experience vergroten

Een klant wil snel en goed geholpen worden. Om adequate adviezen te geven is het belangrijk om snel inzicht te kunnen krijgen in de situatie van uw klant. Met het ArcGIS-platform kan iedereen van uw organisatie - van klantenservice-medewerkers tot leden van de board - toegang krijgen tot gebruiksvriendelijke interactieve kaarten.

Nieuwe kansen in het netwerk bepalen

Dit tijdperk van on demand wireless connectivity biedt kansen. Het ArcGIS-platform helpt u nieuwe kansen te vinden. Vergelijk uw netwerk en uw netwerkdekking met externe data, zoals demografie, economie, culturele omgevingsfactoren en natuurlijke barrières. Hiermee krijgt u beter inzicht in de mogelijkheden van uw netwerk.

Dekking vergroten

Klanten willen een netwerk met goede dekking en dat is precies wat u ze wilt bieden. Hoe communiceert u als telecomoperator duidelijk wat de dekking is, zodat consumenten erachter komen wat de ontvangst is van de provider? Intelligente kaarten van het ArcGIS-platform geven actuele en betrouwbare informatie om de dekking te vergroten.

Nieuws, artikelen en evenementen

Show More

Meer informatie over GIS voor Telecom?