Luchthavens

Locatie, een belangrijke factor in de klantbeleving.

A map of air traffic routes in black and blue, overlaid with a photo of an airplane taking off and a photo of a traveler wheeling a suitcase through an airport

Uit de praktijk

Schiphol Group over 'Locatie verbindt'

Hoe gebruikt Schiphol Group ArcGIS? En met welke doelen? Tijdens de Esri GIS Conferentie 2016 gaf de organisatie een presentatie over het gebruik van ArcGIS binnen Schiphol. Bekijk deze video om er alles over te zien en te horen.

Groei van passagiers zonder extra drukte


Verkeersstromen blijven groeien, waardoor luchthavens groter en complexer worden. Door de groei van passagiersstromen en vracht -en waterverkeer worden er hogere eisen gesteld aan uw dienstverlening. Om het vereiste niveau te kunnen garanderen heeft u actuele, complete en nauwkeurige data nodig. Alleen dan kunt u elke dag beslissingen nemen aan de hand van correcte inzichten. Denk aan beslissingen op het gebied van het bouwen van nieuwe panden, de invulling van winkels en routenavigatie voor passagiers. Alles om de beleving van de passagier op het hele terrein van de luchthaven te verbeteren. 

Onderhoud zonder problemen

Er zijn veel verschillende soorten assets: gebouwen, platformen, landingsbanen, gas- en waterleidingen, verlichting en kabels. Door deze locatie-gebaseerde informatie te visualiseren op een kaart krijgt u meer inzicht. Uw medewerkers kunnen dan betere beslissingen nemen over onderhoudswerkzaamheden. 

Een hogere omzet voor retailers

Het verzorgen van de juiste mix van winkels en het beste gebruik van de winkelruimte helpt om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Hoe komt u daar achter? Met de juiste demografische gegevens, bedrijfsgegevens, bezoekersaantallen en reizigersstromen kunt u analyses doen en zo hotspots identificeren. 

Organisatiebreed informatie delen

Belangrijke informatie is vaak op meerdere afdelingen beschikbaar, maar moeilijk up-to-date te houden. Samenwerken met andere afdelingen is lastiger als niet over dezelfde informatie wordt gesproken. Met effectief datamanagement zorgt u voor dat iedere medewerker beter inzicht heeft in de data. Dit kan door visualiseren op een kaart.

Waarom Esri Nederland en ArcGIS?

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken: 

    Previous
    Next
Previous
Next

Meer informatie over GIS voor luchthavens?