Warmtebedrijven

Op weg naar een aardgasvrij Nederland

E-book - Efficiënt aanleggen van warmtenetten

Download het ebook

Snelle ontwikkelingen vereisen een andere aanpak

Met de groeiende vraag naar alternatieven voor energie uit gas en de aankomende warmtewet, ontwikkelen warmtenetten zich in rap tempo. Deze snelle groei vereist een andere manier van werken. Beslissingen moeten sneller in kaart worden gebracht en gebaseerd worden op data. Assetmanagement krijgt door data op de kaart een nieuwe dimensie. 

Uit de praktijk

Ennatuurlijk zet stap naar de toekomst

De komende jaren verwacht Ennatuurlijk mee te groeien met de vraag naar alternatieven voor aardgas. Het aantal aan te sluiten woningen per jaar gaat dan aanzienlijk omhoog. Om de voorziene groei te faciliteren gaat een groot deel van de IT-infrastructuur van Ennatuurlijk grondig op de schop. Eén van de belangrijke stappen daarin is dat Ennatuurlijk als eerste warmteleverancier gebruik gaat maken van ArcGIS Online voor het vastleggen en delen van informatie over de warmtenetten.  

Lees de case study
Lees de update over case study

Uit de praktijk

HVC werkt aan professionaliseringsslag

Duurzaam energie en -afvalbedrijf HVC ondersteunt haar aandeelhouders, 48 gemeenten en 8 waterschappen, bij hun verduurzamingsopgave. Daarbij richt ze zich op recycling en het produceren en leveren van duurzame energie. Warmte, elektriciteit en groen gas haalt HVC uit de aarde, biomassa, zon, wind en gft. Door haar positie in de warmtemarkt is het bedrijf in een groeifase terechtgekomen. Daarbij kijkt het nadrukkelijk hoe geografie en locatie meer en betere ondersteuning kunnen bieden bij de voorbereiding en uitvoering van projecten. ArcGIS Online, het GIS-systeem van Esri, helpt HVC daarbij.

Lees de case study

De meerwaarde van locatiedenken

Ontdek in een drietal korte pitches de meerwaarde van locatiedenken vanuit diverse invalshoeken.

Previous
Next

Altijd een actueel overzicht

Om het transport van warmte dagelijks vlekkeloos te laten verlopen moet uw netwerk in goede conditie zijn en worden gehouden. Door verschillende sensoren in kaart te brengen op een dashboard hebben u en uw medewerkers een completer beeld voor de bedrijfsvoering.

Locatie van assets op de kaart

Assetmanagementsystemen zijn kernsystemen voor warmtebedrijven. Deze systemen kunnen echter de locatie van de onder- en bovengrondse kabels en leidingen niet in relatie brengen met het netwerk en de omgeving. Met het platform van ArcGIS kunt u assets registreren en integreren in het EAM-systeem. 

ArcGIS voor assetmanagement

Een soepel werkproces voor iedereen

Als warmtebedrijf werkt u veel samen met andere organisaties. De decentrale overheden zijn uw partner voor het verlenen van vergunningen. Met ArcGIS voorkomt u dat er een groot aantal bestanden in diverse formaten tussen de verschillende organisaties wordt uitgewisseld. Dit zorgt voor duidelijke en up-to-date communicatie.

De juiste informatie in handen

Medewerkers in het veld spelen een belangrijke rol in uw organisatie: ze zijn bezig met een inspectie, onderhoud of storingsafhandeling. Op locatie hebben zij informatie nodig over hun werkzaamheden. U kunt met ArcGIS werken met mobiele apps die uw medewerker in het veld helpen.

Lees meer over Veldwerkapps

Waarom Esri Nederland?

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken:

Open platform

Het ArcGIS-platform is open en daardoor perfect te integreren met andere systemen.

Lees meer over ArcGIS

50 jaar ervaring

In 1969 ontwikkelde Esri het eerste GIS. We hebben een halve eeuw ervaring.

Lees meer over het verleden

Wereldwijd netwerk

Elke dag werken wereldwijd meer dan 350.000 organisaties met ArcGIS.

Lees meer over wie wij zijn

Innovatie en kwaliteit

Jaarlijks besteedt Esri 27% van de omzet aan Research & Development van ArcGIS.

Lees meer over onze passie

Meer informatie over GIS voor Warmtebedrijven?