Skip to Content

Waterbedrijven

Iedereen schoon water uit de kraan

Map of water utilities, water facilities

Storingsmeldingen direct inzichtelijk

Water is een eerste levensbehoefte voor mensen en de maatschappij. Drinkwaterbedrijven zijn altijd bezig om drinkwater van topkwaliteit te leveren. U moet water winnen en zuiveren tegen de laagste kosten. Weten wat waar in het waternetwerk gebeurt is daarom cruciaal. Natuurlijk wilt u ook storingsinformatie meteen gemeld krijgen. ArcGIS geeft dit inzicht. Ook als het gaat om waar uw monteurs in het grote werkgebied zijn. Elke burger heeft op deze manier schoon water. 

ArcGIS Utility Network bij Brabant Water en Pidpa

Brabant Water is het eerste waterleidingbedrijf in Nederland dat gebruik maakt van ArcGIS Utility Network. Ontdek hoe de implementatie verliep en hoe ArcGIS Utility Network de visie van Brabant Water ondersteunt.

Ook kunt u lezen over Pidpa. Onlangs maakte het Belgische waterleidingbedrijf Pidpa de keuze om de overstap te maken naar ArcGIS Pro en het ArcGIS Utility Network. Vanaf maart 2021 voert Pidpa de registratie en het geografisch assetmanagement van het drinkwaternet uit met ArcGIS Utility Network. De ervaringen van Pidpa leest u in deze klantcasus. 

Case Study Brabant Water
Case Study Pidpa
Pipes, buildings, maps, and charts

Ontdek nieuwe trends en werk eenvoudiger samen

Door gebruik te maken van Location Intelligence ontdekken utilities trends die in standaard rapportages niet zichtbaar zijn. ArcGIS is een compleet Location Intelligence-systeem, met eenvoudig te gebruiken analytics die de dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen ondersteunen.

Locatie van assets op de kaart

Assetmanagement-systemen (EAM) zijn kernsystemen voor energiebedrijven. Deze systemen kunnen echter de locatie van de onder- en bovengrondse kabels en leidingen niet in relatie brengen met het netwerk en de omgeving. Met ArcGIS kunt u assets registreren en integreren in het EAM-systeem.

ArcGIS voor assetmanagement

Altijd actueel overzicht

Om het transport van energie dagelijks vlekkeloos te laten verlopen moet uw netwerk in goede conditie zijn en worden gehouden. Door verschillende sensoren in kaart te brengen op een dashboard hebben u en uw medewerkers een completer beeld voor de bedrijfsvoering.

Ontdek Assettracking

De juiste informatie in handen

Medewerkers in het veld spelen een belangrijke rol in uw organisatie: ze zijn bezig met een inspectie, onderhoud of storingsafhandeling. Op locatie hebben zij informatie nodig over hun werkzaamheden. U kunt via ArcGIS werken met mobiele apps die uw medewerkers in het veld helpen.

Lees meer over Veldwerkapps

Een soepel werkproces voor iedereen

Als waterbedrijf werkt u veel samen met andere organisaties. De decentrale overheden zijn uw partner voor het verlenen van vergunningen. Met ArcGIS voorkomt u dat er een groot aantal bestanden in diverse formaten tussen de verschillende organisaties wordt uitgewisseld. Dit zorgt voor duidelijke en up-to-date communicatie.

Ontdek ArcGIS Hub

Meer informatie over GIS voor Waterbedrijven?