Skip to main content

ArcGIS CityEngine for ArcGIS Online


ArcGIS CityEngine is geavanceerde 3D-modelleringssoftware voor het creëren van grootte, interactieve en meeslepende stedelijke omgevingen in minder tijd dan traditionele modelleringstechnieken. De steden die u maakt met CityEngine kunnen gebaseerd zijn op GIS-gegevens uit de echte wereld of een fictieve stad uit het verleden, heden of de toekomst laten zien. ArcGIS CityEngine kan gebruikt worden met een Creator voor ArcGIS Online.

Veelgestelde vragen

CityEngine is een desktop-applicatie die unieke interactieve ontwerp- en procedurele modelleringsmogelijkheden biedt voor het efficiënt creëren van 3D-steden en -gebouwen.

CityEngine wordt gebruikt door professionals in de volgende industrieën:

 

  • Stedenbouw, ontwerp en ontwikkeling (architecturale visualisatie en lokale overheid)
  • Entertainment (films, commercials, games)
  • Real-world simulatie, noodhulp en verdediging
  • Academische wereld

Ja. CityEngine wordt gebruikt door verschillende grote animatiestudio's en visuele effectenhuizen voor het creëren van digitale sets van stedelijke omgevingen. CityEngine kan Alembic-geometriecaches van onbeperkte grootte op schijf genereren. Alembic zorgt voor probleemloos beheer en weergave van enorme 3D-modellen in Digital Content Creation (DCC)-tools zoals Houdini of Maya en wordt doorgaans gebruikt bij de productie van speelfilms.

Ja. CityEngine is zeer geschikt om uw 3D GIS-gegevens of stadsmodellen te exporteren naar Unity, de tool bij uitstek geschikt is voor het ontwikkelen van virtual reality-toepassingen (bijvoorbeeld Gear VR, Hive en Oculus) of augmented reality-oplossingen (bijvoorbeeld HoloLens). Als gevolg hiervan schrijft CityEngine het populaire Filmbox (FBX) bestandsformaat, dat nu feilloos kan worden gelezen door Unity. In het typische gebruik zorgt een zogenaamde instancing-functie van FBX voor kleine bestandsgroottes en hoge framesnelheden in Unity.

Niet gevonden wat u zocht?

Adviesgesprek

Vraag een vrijblijvende demo aan om de mogelijkheden te ontdekken

Boek nu

Helpdesk

Heeft u een vraag over de Esri Nederland Store?

Ga naar helpdesk

Bel ons

Spreek met één van onze collega's.

+31 (0)10 217 07 20
Meer informatie? Neem contact met ons op.