Skip to main content

De kracht van locatie in beheer en onderhoud | Assetmanagement e-book

Download

Assetmanagement

ArcGIS voor Assetmanagement integreert uw informatie over alle assets op basis van geografie. Locatie brengt informatie uit verschillende systemen bij elkaar en combineert deze met de intelligentie van het geografisch informatiesysteem ArcGIS. Hierdoor worden nieuwe verbanden en patronen visueel in kaart gebracht, kan informatie gemakkelijker gedeeld worden, en wordt informatiegestuurd werken mogelijk.

“De veldmedewerker kan voor zijn planning werken met een aantal variabelen en zo in een paar minuten een conceptplanning maken. Ter plekke spreekt hij hem door met de opdrachtgever. In plaats van een doorlooptijd van 6 weken heeft hij de planning nu in één dag geregeld.”

 

Wouter Könst
BAM Infra Nederland

Herken trends

Geografie levert een significante bijdrage aan het effectief uitvoeren van assetmanagement. De kracht van de kaart biedt visualisatie en aggregatie van informatie, om zo trends te kunnen herkennen. ArcGIS is erop ingericht om samen te werken met een EAM. Hiermee kunt u rendement halen uit uw assets.

Assetregistratie

U kunt de kwaliteit van uw registraties verbeteren door de locatie van assets vast te leggen. Verifieer of de assets die u in het EAM-systeem geregistreerd heeft, buiten daadwerkelijk terug zijn te vinden. Doordat er gewerkt wordt met objecten kunnen assets onafhankelijk van elkaar worden beheerd.

Operationele awareness

Als assets duidelijk in kaart zijn gebracht, worden werkzaamheden efficiënter en tegen lagere kosten op elkaar afgestemd. De informatie van de assets kan via ArcGIS met de aannemer gedeeld worden door middel van een interactieve kaart, zodat aannemers het onderhoud kunnen inplannen.

Waarom Esri Nederland en het ArcGIS-platform

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken:

Open platform

Het ArcGIS-platform is open en daardoor perfect te integreren met andere systemen.

Lees meer over ArcGIS

50 jaar ervaring

In 1969 ontwikkelde Esri het eerste GIS. We hebben een halve eeuw ervaring.

Lees meer over het verleden

Wereldwijd netwerk

Elke dag werken wereldwijd meer dan 350.000 organisaties met ArcGIS.

Lees meer over wie wij zijn

Innovatie en kwaliteit

Jaarlijks besteedt Esri 27% van de omzet aan Research & Development van ArcGIS.

Lees meer over onze passie

Meer informatie over GIS voor Assetmanagement?