BIM

Ontwerp binnen de ruimtelijke context


De digitale transformatie in de AEC-sector wordt sterk gedreven door BIM. Esri verrijkt BIM door de toevoeging van geografische informatie en het toetsen van modellen binnen de ruimtelijke context. Ontdek de krachtigste oplossing voor het voeren van betere besluitvorming.

Volker Wessels integreert BIM en GIS in alle infrastructurele projecten

Bouwbedrijf VolkerWessels zette de afgelopen jaren grote stappen bij het inzetten van BIM en GIS in infrastructurele bouwprojecten. Jeroen Tishauser, informatiemanager bij het Infra Competence Centre, vertelt over hun bevindingen en de toegevoegde waarde van locatie.

Design en geografie werken samen

Esri en AutoDesk zijn de samenwerking aangegaan om BIM en GIS-workflows
beter met elkaar te integreren. Organisaties kunnen zo gebruik maken van de
gecombineerde kracht van locatie-informatie en 3D-ontwerpmodelinformatie.

Lees meer

GIS versterkt het BIM-proces

Intelligent plannen

Gebruik de meest nauwkeurige geografische data om beter de omgeving te begrijpen. Met GIS hebben alle stakeholders hetzelfde beeld en kunnen de wensen en eisen van een nieuw project duidelijker in kaart worden gebracht. Gebruik maken van GIS in deze fase betekent een vollediger antwoord op de vraag "hoe past dit project in de omgeving?".

De kracht van geodesign

Esri werkt met AutoCAD, Civil 3D en Revit om modellen meteen beschikbaar te maken op de kaart. Stuur op betere ontwerp-beslissingen door gebruik te maken van verschillende data en analyses zoals onderbouw, groen, schaduwinval, lokale regelgeving en nog veel meer.

Computer monitor showing a large map with an area marked by a circle

Optimale samenwerking tijdens uitvoering

Tijdens de realisatiefase wordt GIS ingezet om bij alle medewerkers hetzelfde beeld te voorzien.  Dit zorgt voor een efficiëntere uitvoering en een snellere afhandeling van eventuele storingen. Ook bij omgevingsmanagement speelt GIS een belangrijke rol: wat gaat waar plaatsvinden en hoe communiceren we dit aan de stakeholders? 

Bekijk een voorbeeld
Computer monitor showing San Francisco map with yellow, red, purple, and green dots

Altijd en overal het volledige beeld

Na oplevering gaat het project vaak in beheer en onderhoud. Tijdens deze fase biedt GIS een uitstekende ondersteuning in onder andere assetmanagement. Dankzij realtime data, flexibele dashboards en gebruiksvriendelijke veldwerk-apps worden de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid van een project optimaal ondersteund. 

Wat kan GIS betekenen voor uw proces?


Praat geheel vrijblijvend met een van onze experts om de mogelijkheden van GIS te ontdekken in een gepersonaliseerde demo.

JA, ik wil meer weten

Artikelen en referenties


Nieuwsartikelen en media

 • Esri GIS Conferentie

  Innovatiesprint 3D/BIM

  Hans en Jeroen gaan in deze presentatie in op de innovatiesprint 3D/BIM. Een samenwerkingsportaal waar tussen meetbedrijven, het waterschap, aannemers en ingenieursbureau informatie uitgewisseld moet gaan worden.

 • Esri GIS Conferentie

  Ontwerpen in context met ArcGIS

  Ontwerp en uitvoering van projecten kunnen in context van de locatie en de natuurlijke en gebouwde omgeving worden uitgevoerd. Data verlies en inefficiënties kunnen geminimaliseerd worden door gebruik te maken van GIS-BIM workflows. Geïnteresseerd in wat dit voor u als opdrachtnemer of opdrachtgever kan betekenen.

 • ESRI MAGAZINE

  Bouwen met BIM is bouwen op GIS

  Een koppeling van een BIM met GIS betekent dat betrokkenen in het bouwproces zekerder kunnen zijn van hun zaak en verrassingen voorkomt.

 • GEOSPATIAL WORLD

  GIS en BIM in de AEC-sector

  In de collectieve AEC-branche groeit het besef dat geografie een gemeenschappelijke taal biedt voor samenwerking aan projecten.

Previous
Next

Wat kan GIS betekenen voor uw proces?


Praat geheel vrijblijvend met een van onze experts om de mogelijkheden van GIS te ontdekken in een gepersonaliseerde demo.

JA, ik wil meer weten