Skip to Content

GIS en BIM

Het ArcGIS-platform verrijkt en toets het BIM-model in de ruimtelijke context. Hierdoor ontstaat een completer beeld voor ontwerp en besluitvorming. Geografische informatie is essentieel om de impact van het bouwwerk te bepalen op de omgeving.

"Alle gegevens zijn in een 3D-model gegoten, daardoor is het visueel goed te zien wat de situatie is. Het is eenvoudiger om gegevens te interpreteren."

 

Michiel Boelhouwer
Gemeente Rotterdam

Direct te gebruiken omgevingsinformatie

Bespaar tijd bij het bijeen zoeken van de juiste informatie. Organisaties gebruiken ArcGIS om alle omgevingsinformatie op te slaan en te analyseren. Esri biedt aanvullend een Levende Atlas met autoratieve geografische informatie.

Integratie van ontwerp -en beheersinformatie

ArcGIS voorziet ontwerptools van omgevingsinformatie en kan 3D-modellen inladen voor beheerstoepassingen. Dit zorgt voor een goede afstemming tussen ontwerp en beheer, waarbij informatie rond blijft stromen.

Alle assets in één overzicht

De kaart biedt een eenvoudig te begrijpen overzicht van alle projecten. Vanuit de kaart kan door gelinkt worden naar onderliggende systemen en databronnen. Hierdoor is uw informatie breder en altijd binnen een paar klikken toegankelijk.

Nieuws en artikelen

Show More

Waarom Esri Nederland en het ArcGIS-platform?

Wat vindt u belangrijk aan GIS-technologie? En wat vindt u belangrijk aan de organisatie die daar achter zit? We vertellen u graag meer, bijvoorbeeld over de volgende zaken: 

Show More

Meer informatie over GIS en BIM?