De Omgevingswet: een vraagstuk dat weigert concreet te gaan

 

De Omgevingswet komt eraan en dat brengt tal van veranderingen met zich mee. Op dit moment zijn er nog veel onbeantwoorde vragen. Er zijn geen concrete beleidsplannen of structuren om op verder te bouwen. Verschillende organisaties willen en moeten echter aan de slag met de fundamenten van die Omgevingswet. In de praktijk wordt er vaak afgewacht en dat kan in 2021 leiden tot moeilijke uitdagingen. Maar waarom moeten we uberhaupt aandacht besteden aan die Omgevingswet en de digitalisering ervan? 

De fundamenten van de Omgevingswet vormen de basis


Transparantie, open communicatie en vereenvoudiging van processen: daar is de Omgevingswet op gebaseerd. Hoe dit dan praktisch wordt ingevuld, daar zijn geen richtlijnen voor. Gebruik maken van deze basis fundamenten kan uw organisatie wel sterk vooruit helpen. De basis van de Omgevingswet is immers niet uniek. Ook in het bedrijfsleven zien we deze begrippen terugkeren als drijfveren van innovatie. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van organisaties die al aan de slag zijn in de geest van de Omgevingswet.

Wat kunt u vandaag al doen?

Esri's Visie

Lees meer over ons standpunt rond de Omgevingswet en sluit u aan bij de organisaties die aan de slag willen in de geest van de nieuwe wet.

Lees meer

Spreek met onze experts

Waar loopt u tegenaan bij implementatie van de Omgevingswet? Spreek met een expert en bekijk de mogelijkheden om uw organisatie verder te helpen.

Contacteer ons