Masterclass Data Science & GIS

Bent u als GIS-professional nieuwsgierig naar hoe u GIS kunt inzetten in data science-vraagstukken én hoe deze data disciplines elkaar kunnen versterken? Volg dan deze masterclass!

Steeds meer GIS-professionals ontdekken dat de data disciplines data science en GIS soms op het snijvlak van elkaar zitten. Data science maakt het mogelijk om voorspellingen te doen en toekomstscenario's te visualiseren op basis van bekende data. Locatie-analyse via een GIS wordt hierin niet altijd meegenomen, terwijl dit juist kansen biedt. 

Wat leert u in deze masterclass?
Leer hoe GIS past in een breder perspectief en helpt om business-vraagstukken op te lossen in combinatie met data science. Zo kan onder meer data science locatie-intelligentie mee nemen in het voorspellende vermogen. Ook leert u de toepassingen, zoals de tool- en integratie mogelijkheden vanuit GIS met data science.

Diverse sprekers
Sprekers van verschillende organisaties bespreken voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de Masterclass is er veel ruimte voor interactie met experts uit diverse disciplines. De sprekers:

  • Dr. Marco Spruijt, Docent – Universiteit Utrecht
  • Dr. Matthieu Brinkhuis, Docent - Universiteit Utrecht 
  • Jeroen van Winden, CTO – Esri Nederland 
  • Bert Vermeij, senior business developer gemeenten – Esri Nederland
  • Diverse Specialisten van Esri Nederland: Bart Koffeman, teamlead process & analytics; Willem Vlot, analytics engineer.

Doelgroep
Deze masterclass is bedoeld voor GIS-professionals en GIS-managers die meer inzicht willen krijgen in de processen, tools en begrippen van data science en willen leren hoe zij data science kunnen benaderen vanuit GIS en/of de kracht van multidisciplinair samenwerken willen ontdekken.

Vereiste voorkennis
U hoeft voor deze masterclass geen technische kennis te hebben over GIS en/of data science.

Duur en planning
De Masterclass duurt twee dagen.

Leervormen

Klassikaal

Duur

2 dagen

Niveau

Gevorderd

Vereiste voorkennis

Geen

Prijs

€ 1.500,-