Preconference workshop: Ontwerp stedelijke scenario’s in 3D

Nederlandse steden staan voor een aantal opgaven, zoals: de bouwopgave, klimaatadaptatie, energietransitie en bereikbaarheid. Hoe geeft u vorm aan een slimmere invulling van beperkte ruimte? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u meerdere scenario’s kunt maken die voor alle stakeholders inzichtelijk zijn? Dit en meer komt aan bod in de preconference workshop op 17 september over stedelijke ontwikkeling.

Wat is ArcGIS Urban?
ArcGIS Urban biedt een centraal overzicht van alle projecten en plannen in de stad om alle plannen op  te slaan, te beheren en te visualiseren. Het is eenvoudig stedelijke ontwikkelingsplannen en projecten te delen –  in 3D.  Daarnaast biedt het interactieve tools voor het experimenteren met de ruimtelijke plannen in verschillende scenario’s. Het zorgt voor een eenvoudige en snelle informatie uitwisseling met stakeholders en besluitnemers, wat de participatie en het draagvlak voor de plannen vergroot. 

Wat leert u in deze workshop?
Volg deze workshop om inzicht te krijgen wat ArcGIS Urban kan. Ontdek het gebruik van de ontwerp-hulpmiddelen van ArcGIS Urban om meerdere alternatieven of scenario's te maken en te evalueren. Pas on-the-fly waarden aan en zie direct het effect op uw doelstellingen. Leer ook hoe u een evaluatie maakt van de capaciteit voor extra stedelijke groei, de locaties die deze groei mogelijk ondersteunen, en de potentiële effecten van keuzes van stedelijk beleid. Ook wordt er een Nederlandse case behandeld. 

Doelgroep
Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in stedelijke ontwikkeling. Deze workshop is ook interessant voor urban planners, stedenbouwkundigen en GIS-professionals.

Spreker: Brooks Patrick
Brooks Patrick is Business Development Manager Urban en 3D van Esri Inc. En komt speciaal voor deze preconference workshop naar Nederland. Hij heeft een achtergrond in Sustainable Urban Planning and Design en presenteert met grote regelmaat op internationale conferenties en workshops.

Brooks helpt klanten binnen de lokale overheid en private sector op de thema’s stedelijke ontwikkeling, planning en 3D. Hij neemt deel aan complexe multidisciplinaire projecten bij onder andere de Boston Planning and Development Agency, de Planning Department van San Francisco en de Urban Planning Council van Abu Dhabi.

Aanvullende informatie
  • De workshop is Engelstalig. 
  • BYOD – Bring Your Own Device: Het is sterk aan te raden om uw eigen laptop mee te nemen zodat u ook zelf aan de slag kunt met ArcGIS Urban.

Leervormen

Klassikaal

Duur

1 dagen

Niveau

Deze training is geschikt voor: iedereen

Vereiste voorkennis

Niet van toepassing

Prijs

600,- euro