Scripting met Python in ArcGIS Pro

In deze training leert u hoe u scripts kunt maken in ArcGIS Pro die uw GIS-werkzaamheden automatiseren.

U leert onder meer hoe u toegang kunt krijgen tot de Python-omgeving in ArcGIS Pro, hoe u gemeenschappelijke gegevensbeheertaken kunt scripten en hoe u geoprocessing-workflows kunt automatiseren. Ook leert u verschillende technieken om uw scripts te delen, zodat ze zowel binnen als buiten ArcGIS Pro eenvoudig toegankelijk zijn.


De volgende onderwerpen/werkzaamheden komen aan bod:
  • Het toepassen van Python-syntaxregels, error-handlingstechnieken en toolvalidatie om robuuste scripts te maken in ArcGIS Pro.
  • Het gebruik van lists en loops om geoprocessing-taken binnen een script te herhalen om efficiënte en herhaalbare analyse-workflows te maken.
  • Het gebruik van cursors om toegang te krijgen tot GIS-data, attributen te bewerken en features aan te maken en te wijzigen.
  • Het maken van geoprocessing packages en custom script tools om uw Python scripts met andere ArcGIS-gebruikers te delen.
De trainingsdagen zijn aaneengesloten.


Leervormen

Klassikaal

Duur

3 dagen

Niveau

Intermediate tot gevorderd

Vereiste voorkennis

De training 'Gebruik van ArcGIS Pro' of 'ArcGIS Pro voor ArcMap-gebruikers', ervaring met Python en/of ervaring met programmeertechnieken, optioneel: de training 'Introductie in de ontwikkeltaal Python'

Prijs

€ 1.850,-