Meer artikelen

NVM zet informatie over woningverkoop op de kaart

Bij de koop of verkoop van een woning speelt informatie over de omgeving een cruciale rol. Die data komt van allerlei bronnen. Makelaarsvereniging NVM brengt die voor al hun makelaars met GIS bij elkaar. Lees meer

Friese Klimaatatlas concretiseert de impact van klimaatverandering

Klimaatverandering heeft een enorme impact op onze samenleving. Als maatschappij moeten we ons aanpassen aan het nieuwe klimaat en ons voorbereiden op de gevolgen van een veranderende wereld. Hoe doen we dat?

waterdiepte klimaateffectatlas

Nieuwe kaartlagen toegevoegd aan ArcGIS Content

Het content-team van Esri Nederland heeft nieuwe content gelanceerd, waaronder de gewaspercelen en aardbevingsdata. Lees wat er nieuw is.

puntenwolk in ArcGIS Online

ArcGIS Online-update is nu beschikbaar

Voor de ArcGIS Online-update van december is er onder andere veel aandacht besteed aan User Types in ArcGIS Online en het verbeteren van de gebruikerservaring. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies.

Esri neemt deel aan Smart City Expo World Congress in Barcelona

Als aanjager van smart cities neemt Esri Nederland in november deel aan een van de belangrijkste smart city-events in Europa. Het jaarlijkse Smart City Expo World Congress (SCEWC) vindt plaats op dinsdag 13 november tot en met donderdag 15 november in Barcelona. Het is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, startups, steden, kennis- en onderzoekscentra die zich bezighouden met smart city-vraagstukken.

KNAG Onderwijsdag

Scholieren krijgen software voor kaarten en geo-analyses via ‘ArcGIS voor op School’

Het aardrijkskundeonderwijs voor middelbare scholieren wordt verder ontwikkeld. Esri biedt vanaf nu kosteloos toegang aan tot ArcGIS Online. Hiermee kunnen scholieren kaarten maken en geo-analyses uitvoeren.

What’s coming in ArcGIS Online: User Types

In december komt er een nieuwe ArcGIS Online-update beschikbaar met onder meer nieuwe functies, een update van de user interface en een aanpassing van Named Users naar User Types.

Project bij Havenbedrijf Rotterdam valt in de prijzen bij Computable Awards

IBM heeft tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018 de award voor serviceleverancier van het jaar gekregen. De aanleiding is een groot project bij het Havenbedrijf Rotterdam, dat IBM als hoofdaannemer in samenwerking met Esri, Cisco en Axians uitvoert. Lees meer

GeoWeb 5.4 nu beschikbaar

Per direct is GeoWeb 5.4 beschikbaar. Deze versie bevat naast verbeteringen ook veel nieuwe mogelijkheden.

Call for Presentations Esri User Conference 2019

Volgend jaar juli vindt de Esri User Conference plaats in San Diego. Ook dit jaar staat het delen van (praktijk)ervaringen met ArcGIS weer centraal. Het insturen van een voorstel voor een presentatie is mogelijk tot en met maandag 19 november 2018. Lees meer

Over Morgen sluit aan bij het Esri Partner Network als Silver Partner

Over Morgen treedt toe tot het Esri Partner Network als Silver Partner. Het partnership is vooral een bevestiging van de toch al uitstekende samenwerking van de afgelopen jaren. Over Morgen is een adviesbureau voor de duurzame leefwereld met data-gedreven adviseurs.

Nu beschikbaar: Insights for ArcGIS 3.0

Er is een nieuwe versie beschikbaar van de Location Intelligence-tool Insights for ArcGIS. De drie belangrijkste nieuwe functies in Insights for ArcGIS zijn rapportages maken, filters toepassen en een beheeroptie.

Esri Nederland aanwezig op Smart City 2018

Op 27 september vindt alweer de 3e editie van het Smart City 2018-evenement plaats. Tijdens dit evenement gaan meer dan 150 beleidsmedewerkers van overheden, directeuren en managers uit de energiemobiliteit- en IT-sector met elkaar in gesprek over smart city-vraagstukken.

Terugblik op de Esri GIS Conferentie 2018

"Deze twee dagen gaan over mensen achter technologie en de opgaven waar zij voor staan." Zo opende Mark Herbold, CEO van Esri Nederland, de 25e Esri GIS Conferentie. De Esri GIS Conferentie begon in 1994 als klein evenement met een paar honderd deelnemers. Het groeide uit tot een platform waar gebruikers van geo-informatie en partnerbedrijven inspiratie kunnen opdoen, kennis kunnen uitwisselen en ervaringen kunnen delen. Het evenement is flink gegroeid; de 25-jarige jubileumeditie van de Esri GIS Conferentie had 1600 deelnemers over twee dagen. Lees de highlights terug via het live blog

arcgis online

ArcGIS Online-update is nu beschikbaar

Voor de ArcGIS Online-update van september is er onder andere veel aandacht besteed aan 3D in ArcGIS Online en ruimtelijke analyses. Hieronder vindt u een greep uit de nieuwe functies. Daarnaast zijn er updates van ArcGIS Content, de ArcGIS-apps en zijn er nieuwe mogelijkheden voor het beheren en bewerken van data.

Deze Pro’s ging aan de slag met Mapdesign tijdens de preconference workshop!

Tijdens deze editie van de preconference workshop leerden deelnemers hoe zij kaarten kunnen ontwerpen die inhoudelijk sterk, eenvoudig leesbaar en aantrekkelijk zijn. Ze ontdekten dé ins en outs van cartografie van een Esri’s beste cartograaf John Nelson.

Alliantie Smart Zwolle leidt tot digitale innovatie

Gemeente Zwolle gaat samen met enkele ondernemingen, waaronder Esri Nederland, het gebruik van data stimuleren voor maatschappelijke vraagstukken. Daartoe is de Alliantie Smart Zwolle opgericht. Lees meer

4orange en Esri Nederland lanceren nieuwe visualisatie van consumentendata

4orange, de specialist op het gebied van AVG-goedgekeurde consumentendata en Esri Nederland, wereldwijd marktleider in geografische informatiesystemen, starten per vandaag met het aanbieden van ‘intelligente’ kaartlagen. Lees meer