Locatie van assets op de kaart.

Enterprise Asset Management-systemen zijn kernsystemen voor energiebedrijven. Deze systemen missen echter informatie over de locatie van de onder- en bovengrondse kabels en leidingen, relatie met het netwerk en de relatie met de omgeving. Daarnaast is er ook geen duidelijk beeld van de levensfase van kabels en leidingen (geplande of buiten bedrijf gestelde assets). Een uitgebreid informatiesysteem kan uw infrastructuur registeren. Esri biedt applicaties aan op basis van het ArcGIS-platform, om assets te registeren op een kaart en te integreren met uw Enterprise Asset Management-systeem. Lees meer over ArcGIS voor Assetmanagement

"We winnen tijd doordat medewerkers via hun device direct naar de goede assets worden geleid. Daarnaast is GIS (ArcGIS) en onze onderhoudsbeheerpakket (IBM Maximo) gekoppeld waardoor een aantal processen als Lean kunnen worden bestempeld."

Henk Liakathoesein, GIS-consultant, Pipeline Control

Voordelen

Inzicht

Maak locaties van assets inzichtelijk in een kaart.

Reactie

Reageer direct op verstoring van assets.

Integratie

Integreer het ArcGIS-platform met diverse assetmanagement-systemen.

Oplossingen

ArcGIS-platform

ArcGIS is een platform. Alle gegevens die zijn ingevoerd in de ArcGIS-apps - of dit nu via het web, desktop of een smartphone of tablet is gedaan - zijn voor elke andere applicatie van het ArcGIS-platform benaderbaar (mits de rechten zijn ingesteld).

Lees meer over het ArcGIS-platform

ArcFM UT

Mobiel gebruik van GIS bij dienstverlening, onderhoud en constructiewerkzaamheden zijn belangrijk voor utility-bedrijven.

Lees meer over ArcFM UT

ArcGIS Pro

ArcGIS Pro is een onderdeel van de ArcGIS Desktop-suite. Deze professionele desktopapplicatie biedt kaartvervaardiging, geavanceerde analyses en datamanagement.

Lees meer over ArcGIS Pro

ArcGIS Enterprise

ArcGIS Enterprise verbetert de manier waarop uw organisatie werkt door de kracht van GIS beschikbaar te stellen voor de hele organisatie. Het zorgt ervoor dat u kaarten, analyses en modellen via services kunt delen met uw collega’s. Hierdoor kunt u betere beslissingen nemen.

Lees meer over ArcGIS Enterprise

Castor

Het integraal assetmanagementsysteem Castor biedt de mogelijkheid om objecten in de openbare ruimte te beheren. U heeft in één oogopslag alle objecten in kaart en u kunt de gegevens snel en eenvoudig op orde brengen. Dit zorgt voor efficiënter beheer van uw assets.

Lees meer over Castor

Artikelen

Een integratie die Nederland een beetje veiliger maakt

Pipeline Control beheert en onderhoudt pijpleidingen en kabelnetten voor elektra en telecommunicatie. Een koppeling tussen de belangrijkste informatiesystemen van Pipeline Control zorgt ervoor dat veiligheid wordt geborgd.
Lees meer