Altijd actueel overzicht.

Om het transport van energie dagelijks vlekkeloos te laten verlopen moet uw netwerk niet alleen in goede conditie zijn en worden gehouden. Het moet ook continu bewaakt worden. Bij storingen moet er snel gereageerd worden. Het managen van het operationele net is het domein van de DMS en SCADA-omgeving. Door deze systemen met ArcGIS te integreren ontstaat een completer beeld voor bedrijfsvoering. Daarnaast geven sensoren en slimme meters tegenwoordig een enorme hoeveelheid gegevens af. Een slimme analyse op deze big data en aggregatie biedt u inzicht in de toestand van het net en de mogelijkheden om daarop snel actie te ondernemen.

"ArcGIS maakt het mogelijk dat informatie niet alleen maar informatie van vaste assets is, maar ook dynamische data óver die assets heeft. Handig in de aansturing van buitendienstmedewerkers."

Jan van Gelder, informatiemanager, Alliander

Voordelen

Locatie

Voeg locatie toe aan de schematische omgevingen van de DMS en SCADA.

Overzicht

Mis niets in het netwerk door data te projecteren op een kaart.

Snel reageren

Visualiseer big data van het netwerk om snel actie te kunnen ondernemen.

Oplossingen

ArcGIS GeoEvent Server

Maak met ArcGIS GeoEvent Server verbinding met allerlei soorten feeds van datastromen en verander uw GIS-applicatie in een realtime beslissingstool. ArcGIS GeoEvent Server is beschikbaar in combinatie met ArcGIS Enterprise.

Lees meer over GeoEvent Server