Skip to Content

Gemeenten

Grip op uw beleid en tevreden inwoners

People sitting at table with microphones, man looking at tablet computer, map with blue and green polygons, map with red and yellow polygons

De digitale toegankelijkheidsnorm WCAG 2.1 niveau A en AA en kaarten. 

 

Lees meer

De vraagstukken waar gemeenten zich van vandaag de dag en in de toekomst mee bezig houden, hebben veelal locatie als gemene deler. Of het nu gaat over het efficiënter afhandelen van meldingen, de herontwikkeling of het beheer van een stad, mobiliteit of klimaatverandering. Al deze vraagstukken zijn onlosmakelijk verbonden met waar dit plaatsvindt. 

ArcGIS helpt om beter inzicht te krijgen. Daarnaast biedt ArcGIS de mogelijkheid om niet alleen binnen de organisatie, maar ook buiten de organisatie - samen met andere partijen en bewoners in de gemeente - te werken aan oplossingen voor deze uitdagingen. 

Locatie als verbindende factor

Bij alle vraagstukken waar locatie een rol speelt, kan GIS een versterkende rol spelen. Of het nu gaat om stedelijke ontwikkeling, de ondergrond, het beheer van de leefomgeving, klimaat of de omgevingswet.

Hoe gemeenten GIS inzetten

  • Meldingen openbare ruimte 'op de kaart'

    Gemeente Circulus-Berkel

    Inwoners doen een melding over de openbare ruimte via de gemeentelijke website of de site van Circulus-Berkel.
  • Inzicht in de ondergrond

    Gemeente Groningen

    Het voormalige Suikerunieterrein wordt herontwikkeld De ondergrond speelt daarbij een belangrijke rol en de data en modellen van de BRO ook.
  • De overstap naar datagedreven werken

    Gemeente Bronckhorst

    Op basis van data kun je beter onderbouwde beleidsbeslissingen nemen. Zo werk je het efficiënts.
  • Digital twin voor complexe stedelijke vraagstukken

    Gemeente Eindhoven

    De ruimtelijke uitdagingen op het gebied van wonen, klimaat en mobiliteit nemen toe. Gemeente Eindhoven ging aan de slag met een digital twin.
Previous
Next

De meerwaarde van GIS ontdekken?

Boek vrijblijvend een demo